Pretraži

Kako živa voda može poboljšati vaše zdravlje?

Voda je najvažniji nutrijent koji održava naš život i zdravlje. Smatramo je puno važnijom od hrane bez koje možemo daleko duže očuvati svoje zdravlje dok samo kratki nedostatak vode dovodi do dehidracije i time mogućih zdravstvenih problema.

Kvaliteta vode izuzetno je važna za naše zdravlje. Voda mora biti kemijski čista bez prisutnosti bakterija, virusa i mogućih opasnosti za naš život i zdravlje. Moderna vodovodna voda prema analizama institucija upravo jeste takva, kemijski je čista, a to se postiže raznim procesima kemijskog tretmana vode, od kojih je kloriranje najizraženije.

Iako na početku to bude čista izvorska voda putem do naših stanova ona prolazi kilometarski duge vodovodne cijevi. U tom sustavu vodovodne mreže djelovanjem kemijskih dodataka i tlaka ona postaje kemijski čista, ali zapravo njezina struktura u potpunosti se mijenja i na kraju struktura molekula je deformirana. Dakle iako čista, voda ipak nije apsolutno prirodna. A da li je to važno za naše zdravlje?

Analizom vode i njezinom kemijskom kvalitetom danas se stručno bave mnoge institucije i znanstveni centri. Na jedan drugačiji način kvalitetu vode proučavao je i japanski stručnjak, prof. Masaru Emoto. U brojnim godinama znanstvenih istraživanja i proučavanja vodovodne vode došao je do zanimljivog znanstvenog zaključka. Voda koju konzumiramo mora biti kemijski čista, ali za naše zdravlje potrebno je da bude i
prirodne pravilne strukture.

Upravo taj dio nedostaje našoj vodovodnoj vodi. Na koncu svih tretmana mi dobijemo kemijski čistu vodu, ali bez pravilne strukture i energije koju ima na prirodnom izvoru – prema riječima prof. Emota dobivamo i konzumiramo mrtvu vodu.

Dr. Masaru Emoto

Nakon ovog dokaza brojni znanstvenici prihvatili su se pitanja, kako mrtva vode utječe na naše zdravlje. Jedna od najvažnijih studija izašla je iz ruku austrijske znastvenice prof. dr. Romane Ull koja je pokazala da mrtva voda slabi naš imunitet i otvara put mnogim bolestima.

Možda ne uzrokuje bolest direktno, ali slabljenjem imuniteta omogućava da se bolesti poput alergija, raznih infekcija, upalnih procesa, bolesti kože, slabog imuniteta i sl. pojavljuju puno lakše i u većem broju.

Organizam iako možda ima dovoljno vode, zapravo je žedan jer mrtva voda ne rješava njegove potrebe. Naše stanice ne prepoznaju mrtvu vodu kao prirodnu formu vode i tako troše svoju energiju i njihova snaga otpornosti opada. Na taj način u godinama konzumiranja mrtve vode slabimo otpornost našeg organizma i povećavamo mogućnost razvoja mnogih bolesti, a osobito kod djece.

Osim pada imuniteta mrtva voda uzrokuje slabljenje kose, noktiju i zdravlja kože i tako postaje veliki teret za naš organizam.

Iako krene sa prirodnog izvora upravo iz navedenih razloga naša vodovodna voda postaje mrtva vode, a njezina struktura se mijenja. Ipak prije potrošnje našu vodovodnu vodu možemo ponovno revitalizirati i reaktivirati te joj vratiti prvobitnu strukturu i energiju koju ona mora imati kako bi je naš organiziram prepoznao kao prirodni oblik vode. Tako govorimo o živoj vodi.

Benefiti žive vode su mnogobrojni. Prema analizama Sveučilišta u Beču živa voda pojačava naš imunitet i pomaže u borbi protiv mnogih bolesti. Kako jača naš imunitet tako se snaga organizma u obrani od svakodnevnih utjecaja sve više pojačava, pojava alergija, bolesti kože, ali i mnoge druge bolesti i tegobe puno lakše i brže završavaju uz terapiju koju koristimo.

Živu vodu možemo uvesti u svaki naš životni prostor, a redovitom konzumacijom pomažemo našem zdravlju i sprječavamo mnoge mogućnosti zdravstvenih problema i poteškoća. U prilog vrijednosti žive vode idu studije sa Sveučilišta u Grazu i potvrđuju je kao velikog prijatelja u borbi za naše zdravlje.

Korištenjem žive vode za piće, kupanje, kuhanje svakodnevno pomažemo našem organizmu biti energetski jak i stabilan te otporan na utjecaje izvana koji smanjuju njegovu otpornost. Vrijeme pandemije posebno je pokazalo vrijednost žive vode koja čuvanjem imuniteta pomaže lakšoj borbi sa opasnostima koje prijete našem zdravlju.

Piše: Željko Hanžek