Boogie Panettone ponovno osvaja blagdane novim okusima i neodoljivom tradicijom

Božić ima svoj miris, a za mnoge je to miris svježe otvorene crvene kutije Boogie Panettonea. Ova iznimna slastica, osmišljena u domaćoj artesanskoj pekarnici Boogie Bakery, posljednjih je godina postala nezaobilazni dio blagdanskog stola. Ručno rađen, nadahnut talijanskom tradicijom i izveden s modernom preciznošću, Boogie Panettone danas je mnogo više od kolača – on je ritual, uspomena i simbol topline.

I baš kada se pomislilo da se njegova čarolija ne može više nadograditi, Boogie tim pripremio je iznenađenje. Ove zime predstavljaju dva nova okusa, stvorena za sve koji blagdane doživljavaju i kroz gastronomiju. Panettone Tiramisu spaja meko tijesto s kremasto-kavanim notama mascarponea i nosi onaj poznati „talijanski potpis”. Drugi novitet, Apple Pie, stvoren je za one trenutke kada se želite osjećati kao pod dekicom uz topli kamin – topla jabuka, blagi začini i nježna slatkoća idealni su za zimske večeri.

Novi okusi pridružuju se već omiljenim klasikama koji su prošle godine osvojili publiku: čokoladi, kandiranom voću, bajaderi, mandarini i bijeloj čokoladi, pistaciji i limunu. Boogie Panettone tako ove blagdane donosi raznolikost za svaki ukus – od tradicionalista do ljubitelja modernih kombinacija.

Da bi zadržao status najpoznatijeg i najcjenjenijeg panettonea u Hrvatskoj, u Boogie Bakeryju ništa se ne prepušta slučaju. Svaki panettone nastaje kroz višednevni proces koji kombinira stoljetne talijanske tehnike i suvremenu pekarsku tehnologiju. Prirodni kvasac njeguje se danima prije miješanja, tijesto prolazi kroz nekoliko faza fermentacije, a dodaci – od maslaca do aromatičnih sastojaka – biraju se pomno, ovisno o okusu.

Nakon pečenja panettone se, kao i u najboljim talijanskim pekarnicama, hladi okrenut naopako kako bi zadržao svoju karakterističnu visinu, mekoću i rupičastu strukturu. Proces podržava i Boogie Technology, sestrinska tvrtka koja razvija mikrosilose i automatizirane fermentore prilagođene zahtjevima vrhunskog tijesta. Rezultat je panettone koji ostaje „živ”, elastičan i mirisan – istinski proizvod zanata.

Izrada backstage 1
Izrada backstage 2
Izrada backstage 3
Izrada backstage 4
Izrada backstage 5
Izrada backstage 6
Izrada backstage 7

Prvotno nastao u okolici Milana kao „veliki slatki kruh” koji se pekao samo za Božić, panettone je kroz stoljeća postao simbol talijanskih blagdana. Zahvaljujući Boogie Bakeryju, ta tradicija danas ima poseban hrvatski rukopis – prepoznatljivu crvenu kutiju, ručni rad i okus koji svake zime vraća osjećaj doma.

Boogie Panettone dostupan je na službenom webshopu Boogie Bakeryja, u BoogieLab showroomu u Zagrebu te u partnerskim trgovinama.