Pretraži

Dior predstavlja izvanrednu kapsulu: Dior Icons

Dior predstavlja svoju novu kapsulu Dior ikone, kojom Kim Jones redefinira obrise muške garderobe. Nova kolekcija utjelovljuje radikalan, diskretan luksuz, a sadrži vječne komade kao što su dugi kaputi koji strukturiraju siluetu i elegantne hlače s minimalističkim linijama.

Ove jedinstvene kreacije, s prirodnim, degradiranim tonovima, prikladne su za sve prigode, dan ili večer. Od krojenja do sportske odjeće, od džempera do traperica, svaki model se ističe svojom čistoćom i rafiniranom suzdržanošću, uzdižući bit Diorovog stila.

Izvanrednost ateljea otkriva se u izuzetnom umijeću koje gura granice inventivnsti još dalje, kao i u izboru plemenitih materijala: kašmira – ponekad pomiješanog s minkom – popeline i ovčje vune. Istaknuti detaljima koji suptilno odražavaju povijest kuće, odjevni predmeti igraju se s Diorovim temeljima, kao što su boja sive – omiljena nijansa osnivača kuće – ili Dior Oblique motiv koji krasi unutrašnjost određenih jakni.

Ovaj potpisitni materijal, dizajniran od strane Marca Bohana 1967. godine, također uljepšava niz cipela, kao što su Dior Buffalo Derbys sublimirani u glatkoj koži. Prepotpunjeno u maxi verziji s neslućenim proporcijama, ovo crno tiskano platno koristi se na torbi za vikend, dodajući ovom neophodnom dodatku dodatnu dozu hrabrosti. Pregledavajući inicijale «CD» nalik dijamantu, ikonični CD dijamantni uzorak ukrašava i Dior hit the road ruksak, poziv na urbanu istraživanja.

Vječna garderoba, kvintesenca ponovno otkrivene jednostavnosti, dostupna od 1. prosinca 2023. godine u Diorovim buticima.