Pretraži

Gua Sha kamen: Tajna drevne tehnike ljepote za blistavu kožu

Gua Sha kamen postao je sve popularniji u svijetu ljepote i njege kože, ali malo ljudi zna da ova tehnika datira još iz drevne Kine.

Gua Sha je tradicionalna metoda koja koristi posebno oblikovani kamen kako bi se poboljšala cirkulacija, ublažile napetosti mišića i stimulirala limfna drenaža. Ovaj drevni alat postaje omiljen među ljubiteljima ljepote i dermatolozima zbog brojnih blagodati koje pruža koži.

U ovom članku, istražit ćemo što je Gua Sha kamen, kako ga koristiti i koje su njegove prednosti za postizanje blistave i zdrave kože.

Što je Gua Sha kamen?

Gua Sha kamen je ravna i glatka ploča, najčešće izrađena od kamena, a ponekad i od roga ili kristala. Njegova povijest seže unatrag tisuće godina, a koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini za poboljšanje cirkulacije, eliminaciju toksina i ublažavanje različitih zdravstvenih problema. U svijetu ljepote, Gua Sha kamen se koristi kao alat za masažu lica i vrata kako bi se potaknula limfna drenaža i oslobodile napetosti mišića.

Kako koristiti Gua Sha kamen?

Korištenje Gua Sha kamena je vrlo jednostavno, ali važno je imati na umu pravilne tehnike kako biste postigli najbolje rezultate. Evo koraka za pravilno korištenje Gua Sha kamena:

Priprema kože: Prije nego što započnete s masažom, očistite lice i nanesite serum ili ulje za masažu kako biste osigurali glatko klizanje kamena po koži.

Počnite od sredine lica: Postavite Gua Sha kamen na sredinu čela i nježno povucite prema rubovima vlasišta. Ponovite postupak nekoliko puta, krećući se prema vratu.

Masaža obraza: Stavite kamen na sredinu obraza i povucite prema sljepoočnicama. Ponovite postupak nekoliko puta, uvijek povlačeći kamen prema vanjskim rubovima lica.

Masaža čeljusti: Postavite kamen ispod brade i nježno povlačite prema ušima. Ponovite postupak na obje strane brade.

Masaža vrata: Na kraju, nježno povucite kamen prema dolje po vratu prema ključnoj kosti.

Završite hlađenjem: Na kraju masaže, možete umočiti kamen u hladnu vodu kako biste ga ohladili. Nježno ga prislonite na kožu kako biste umirili i osvježili kožu.

Prednosti korištenja Gua Sha kamena

Poboljšava cirkulaciju: Gua Sha masaža potiče cirkulaciju krvi i limfe, što pomaže u ispuštanju toksina iz kože i potiče obnovu stanica.

Ublažava napetosti mišića: Masaža Gua Sha kamenom može opustiti mišiće lica i vrata, smanjujući napetost i stres u tim područjima.

Smanjuje natečenost: Stimulacija limfne drenaže pomaže smanjiti natečenost lica, posebno ujutro nakon buđenja.

Poboljšava tonus kože: Redovito korištenje Gua Sha kamena može poboljšati tonus kože i potaknuti proizvodnju kolagena.

Umanjuje bore i fine linije: Masaža Gua Sha kamenom može smanjiti vidljivost bora i finih linija, pružajući koži mlađi izgled.

Gua Sha kamen je drevni alat za masažu lica i vrata koji pruža brojne prednosti za kožu. Njegova sposobnost poboljšanja cirkulacije, ublažavanja napetosti mišića i poticanja limfne drenaže čini ga izvrsnim dodatkom vašoj rutini ljepote. Redovito korištenje Gua Sha kamena može vam pomoći u postizanju blistave, zdrave i revitalizirane kože. Isprobajte ovu drevnu tehniku ljepote i otkrijte ljepotu i opuštenost koju donosi vašoj koži.