Pretraži

Ispravno konturiranje lica

Ispavno konturiranje lica je tehnika šminkanja koja je postala izuzetno popularna u posljednjih nekoliko godina.

Ova tehnika omogućuje naglašavanje i definiranje određenih dijelova lica kako bi se postigao željeni izgled i naglasile najbolje karakteristike. Konturiranje lica može pomoći u stvaranju iluzije definiranih jagodica, tanjeg nosa, manje čela ili oštrijih čeljusti. Međutim, važno je napomenuti da je ključno pravilno koristiti ovu tehniku kako bi se postigao prirodan izgled bez pretjerivanja.

Priprema lica

Prije nego što započnete s konturiranjem, važno je pripremiti lice čišćenjem, hidratizacijom i nanošenjem baze. Baza će vam pomoći da šminka traje duže i osigurati glatku podlogu za daljnje korake.

Odabir pravih proizvoda

Konturiranje se može izvesti pomoću kreme, pudera ili praškastih proizvoda. Za početnike se preporučuje odabir mat sjenila u prahu ili kremastih pudera koji su samo nekoliko nijansi tamniji od vašeg prirodnog tena. Izbjegavajte proizvode s previše sjaja ili shimmera jer će izgledati manje prirodno.

Pronalaženje pravih mjesta za konturiranje

Svako lice je različito, stoga je važno prilagoditi tehniku prema vašim karakteristikama. Općenito, tamniji proizvod nanosite na dijelove lica koje želite smanjiti ili naglasiti. Npr., ispod jagodica za njihovo naglašavanje, sa strane nosa kako biste ga suzili, uz liniju čeljusti za definiciju itd. Svjetliji proizvod koristi se na dijelovima koje želite istaknuti, poput sredine čela, vrha jagodica i sredine brade.

Blending

Blending je ključan korak za postizanje prirodnog izgleda. Kada nanesete tamnije i svjetlije proizvode, koristite četku ili spužvicu za umješavanje kako biste uklonili oštre linije i stvorili glatki prijelaz boje. Prekomjerno konturiranje može izgledati neuredno i izazvati “prljave” efekte, stoga budite pažljivi prilikom umješavanja.

Naglasite ostatak lica

Nakon konturiranja jagodica, čela, nosa i brade, ne zaboravite naglasiti i druge dijelove lica. Dodajte rumenilo na jagodice i highlighter na vrh jagodica, ispod obrva, na vrh nosa i na sredinu brade. Ovo će dodatno istaknuti vaše značajke i doprinijeti svježem i sjajnom izgledu.

Postavljanje šminke

Nakon što završite s konturiranjem i dodate boje rumenila i highlightera, postavite šminku pomoću transparentnog pudera ili spreja za postavljanje kako bi vam šminka trajala cijeli dan.

Konturiranje lica može biti izvrsno sredstvo za transformaciju i postizanje željenog izgleda. Ipak, važno je vježbati umjerenost i prilagoditi tehniku svojim individualnim karakteristikama. Za početak, možete pogledati tutorijale na internetu i slijediti korake poznatih šminkera kako biste stekli samopouzdanje u konturiranju lica. S vremenom ćete razviti svoj jedinstveni pristup i postići prekrasne rezultate koji će naglasiti vašu prirodnu ljepotu.