Pretraži

Kako skinuti trajni lak kod kuće: Koraci za siguran i učinkovit postupak

Ako želite promijeniti boju svojih noktiju, a na njima je trenutno trajni lak, ne morate nužno odlaziti u salon kako biste ga skinuli. Uklanjanje trajnog laka kod kuće može biti jednostavan postupak ako slijedite prave korake i upotrijebite odgovarajuće alate.

U ovom članku, podijelit ćemo s vama korake za siguran i učinkovit postupak skidanja trajnog laka kod kuće.

Pripremite potrebne materijale

Prije nego što započnete proces uklanjanja trajnog laka, pobrinite se da imate sve što vam je potrebno. Evo popisa potrebnih materijala:

Aceton ili acetonski lak za uklanjanje trajnog laka (acetonski lak sadrži veći postotak acetona i obično je učinkovitiji)

Vata ili pamučne blazinice

Aluminijumska folija

Pilica za nokte (blaga pilica)

Hidratantna krema ili ulje za nokte

Priprema noktiju

Prije nego što počnete skidati trajni lak, nježno odstranite gornji sloj laka s noktiju pomoću blage pilice za nokte. To će pomoći da se acetonski lak ili acetonska blazinica bolje apsorbiraju i olakšaju proces uklanjanja.

Natapanje blazinica acetonom

Natopite pamučnu blazinicu u acetonski lak ili acetonsku tekućinu i stavite je na svaki nokat. Ako koristite acetonsku tekućinu, možete ju sipati u malu posudicu i uroniti prst s blazinicom u tekućinu kako bi se lakše natopio.

Omotavanje folijom

Omotajte svaki prst aluminijumskom folijom kako biste fiksirali blazinicu i spriječili isparavanje acetona. Ostavite foliju na noktima oko 10-15 minuta kako bi trajni lak omekšao.

Uklanjanje trajnog laka

Nakon što je trajni lak omekšao, nježno gurnite blazinicu prema dolje i polako skidajte lak s noktiju. Ako se trajni lak teško uklanja, nemojte ga silom odstranjivati, već ponovno omotajte nokat folijom i pustite da acetonska blazinica djeluje još nekoliko minuta.

Njega noktiju nakon uklanjanja

Nakon što ste uspješno skinuli trajni lak s noktiju, nanesite hidratantnu kremu ili ulje za nokte kako biste ih nahranili i održali hidratizirane. Nokti mogu biti osjetljiviji nakon uklanjanja trajnog laka, stoga ih njegujte i izbjegavajte nanošenje novog laka odmah nakon uklanjanja kako biste dali noktima priliku da se oporave.

Važno je napomenuti

Ako imate osjetljive nokte ili kožu oko noktiju, prije uporabe acetona ili acetonskog laka provjerite kako vaša koža reagira na ovu tvar.

Ako niste sigurni kako pravilno ukloniti trajni lak ili se bojite da biste mogli oštetiti prirodne nokte, uvijek se obratite profesionalcu koji će vam pomoći da postignete najbolje rezultate.

Slijedeći navedene korake, možete sigurno i učinkovito skinuti trajni lak kod kuće. Pazite na svoje nokte i pružite im odgovarajuću njegu kako biste ih održali zdravima i lijepima. Ako slijedite prave korake i koristite odgovarajuće materijale, postupak skidanja trajnog laka neće biti kompliciran i nokti će vam biti spremni za novi manikir!