Pretraži

“Mame kod Lane”: Nova podcast emisija Lane Gojak Bajt o majčinstvu

Nova emisija “Mame kod Lane” sa svojim otvorenim i iskrenim pristupom različitim temama roditeljstva i majčinstva, namijenjena je svim roditeljima i onima koji tek planiraju roditeljstvo.

Voditeljica emisije, glumica Lana Gojak Bajt, poziva različite osobe iz javnog života, kao i stručnjake iz različitih područja, da otvoreno razgovaraju o mnogim temama koje su često stigmatizirane ili zanemarene.

Emisija je namijenjena širokoj publici, neovisno o dobi, spolu ili iskustvu u roditeljstvu.

Emisija će se baviti temama poput trudnoće, poroda, dojenja, postpartuma, rastave, pobačaja, odgoja djece, prilagodbe na vrtić, samohranog roditeljstva, posvojenja, seksualnosti, stresa i burnouta u majčinstvu, te drugim temama koje su povezane s roditeljstvom.

Emisija će osim roditelja obuhvatiti i stručnjake, poput liječnika, primalja, doula i terapeuta koji će dati dodatnu edukativnu vrijednost sadržaju.

Lana Gojak Bajt, sama majka, pokrenula je emisiju kako bi podijelila svoja iskustva i znanja o majčinstvu i roditeljstvu, ali i da bi potaknula druge da otvoreno govore o svojim iskustvima i pomogli jedni drugima.

Ona je svjesna da roditeljstvo može biti izazovno, ali da to ne znači da je loše iskustvo. Naprotiv, majčinstvo može biti prekrasno i čarobno, ali i da postoje brojni izazovi s kojima se roditelji svakodnevno susreću. Lana smatra da se o ovim izazovima treba otvoreno i iskreno razgovarati kako bi se razbile predrasude i tabui, a ljudima pružila pomoć i podrška.

U prvoj epizodi emisije, gostovala je glumica Marija Jerneić, koja je objavila svoju drugu trudnoću, a u emisiji se razgovaralo o trudnoći, porodu i životu s djetetom.

Ostale gošće emisije su bile Paola Sikirić, Ana Rucner, Una Pašić Gregović, Vanda Winter, Marijana Mikulić, Larisa Lipovac Navojec, Csilla Barath Bastajić, Ivana Zaher i brojne druge.

Nova emisija “Mame kod Lane” je dostupna na YouTube-u i na svim audio podcast platformama. Ova emisija pruža odličan resurs za sve roditelje

Mame kod Lane