Zagreb već dugo traži mjesto koje istovremeno miriše na opušteni dnevni ritam i uzbudljive večernje sate. U Petrinjskoj 43 otvorio se Noir43, adresa koja gastronomiju ne promatra samo kao obrok, nego kao mali gradski ritual. To je restoran i bar koji okuplja ljude, potiče razgovore i poziva goste da dožive više od obične večere.
Dnevna ponuda koja ima publiku
U jutarnjim satima Noir43 ima potpuno drugačiju vibru. To je prostor u koji se dolazi na pauzu između sastanaka, na brzi ručak ili na druženje s prijateljima. Fokus je na svježim sastojcima iz domaćih OPG-ova i jelima koja se pripremaju u kuhinji restorana. Posebnu pozornost privlače burgeri. Noir Classic Smash, Forest Smash s vrganjima i Korean Fried Chicken nekoliko su od najtraženijih opcija, zajedno s varijantama loaded fries, domaćim salatama, polentom i krumpirićima s tartuf solju. Jednostavno, dobro i kvalitetno.






Kada padne večer mijenja se cijela scena
Večernji Noir43 potpuno je drugo iskustvo. Prostor se lagano stišava, rasvjeta postaje toplija, a atmosfera prelazi u elegantniji ritam. Kuhinja tada dobiva kreativniji karakter. Jelovnik potpisuje chef Zlatko Belužić, dok svakodnevnu izvedbu i dinamiku vodi chefica Lucia Jergović. Njezin fokus na sezonalnost i preciznu izvedbu vidljiv je u svakom tanjuru.
Koncept večere temelji se na manjim porcijama zamišljenima za dijeljenje. Arancini s pikantnim kobasicama, tataki tuna u nježnom ponzu preljevu, ceviche od brancina, mini viška pogača i moderni soparnik samo su dio ponude koja kombinira lokalne okuse s modernim tehnikama i globalnim inspiracijama. Ideja je jednostavna. Na stolu uvijek ima mjesta za još jedan tanjur i još jedno iznenađenje.


Veliki stol kao središte društvene ideje
U središtu prostora nalazi se zajednički stol koji najbolje objašnjava filozofiju ovog mjesta. Noir43 želi potaknuti druženje, dijalog i spontanost. Ponekad se na večeri spoje ljudi koji se inače ne bi sreli. Upravo taj trenutak čini Noir43 posebnim. Fokus je na atmosferi koja spaja opuštenost i eleganciju, bez pretencioznosti i bez pravila koja ograničavaju.

Barska priča koja ima ambiciju
Barski program kreira Filip Došen, barmen koji svoj rad doživljava kao mali performans. Svako piće ima osobnost, priču i dozu nečega neočekivanog. Filip s timom stalno gradi ponudu koja kombinira autorske koktele, moderne tehnike i vrlo lako prepoznatljiv stil. Cilj je jasan. Uspostaviti bar koji može konkurirati najboljima.
Vinska karta oblikuje se uz savjetovanje Ivana Juga, jednog od najcjenjenijih hrvatskih sommeliera, koji se pobrinuo da selekcija vina prati kuhinju, a ne da je zasjeni. Posebnost je i to što će velik broj etiketa zahvaljujući Coravinu biti dostupan na čašu, što otvara mogućnost isprobavanja zanimljivih vina bez naručivanja cijele boce.


Živ, moderan i ugodan interijer
Uređenje prati suvremenu estetiku. Toplina rasvjete, odabir materijala i zvuk koji ispunjava prostor stvaraju atmosferu koja je istovremeno ležerna i profinjena. Noir43 je mjesto gdje se gosti mogu srediti za izlazak, a ipak se osjećati potpuno opušteno.
Radno vrijeme
Noir43 radi od ponedjeljka do subote od 7:30 do ponoći.
Foto: Matia Malen
