Pretraži

Osvojite ljeto s osvježavajućim make-up trikovima: Kako se šminkati za vruće ljetne dane

Ljeto je vrijeme za opuštanje, sunce, plažu i neodoljivu ljetnu šminku. S visokim temperaturama i vlažnošću, ljetni mjeseci mogu predstavljati izazov za održavanje svježeg i dugotrajnog izgleda.

No, s nekoliko jednostavnih savjeta i trikova, možete postići sjajne rezultate i zadržati svoj make-up postojanim tijekom cijelog ljeta.

Priprema je ključna

Prije nanošenja šminke, važno je pripremiti kožu. Redovito čišćenje lica i hidratizacija ključni su koraci. Odaberite laganu hidratantnu kremu koja je prilagođena vašem tipu kože. Također, koristite kremu s zaštitnim faktorom kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka.

Minimalizirajte proizvode

Ljeti je najbolje izbjegavati preteške i guste podloge. Umjesto toga, možete koristiti lagane formule poput BB i CC krema koje pružaju prirodan izgled s laganim prekrivanjem. Također, izbjegavajte teške pudere i umjesto njih koristite transparentni ili mineralni puder koji će matirati kožu.

Zaštita od sunca

Ne zaboravite na zaštitu od sunca! Koristite kremu s visokim zaštitnim faktorom prije nanošenja šminke. Također, razmislite o korištenju šešira, sunčanih naočala i drugih dodataka koji će vam pomoći zaštititi lice od direktnog sunčevog svjetla.

Usne u bojama

Ljeto je idealno vrijeme za eksperimentiranje s bojama na usnama. Odaberite svježe nijanse ruževa poput ružičaste, koraljne ili narančaste koje će dodati svježinu vašem izgledu. Mat ruževi i dugotrajne formule bit će praktični izbori za ljetne aktivnosti.

Vodootporna šminka

Da biste izbjegli razmazivanje šminke zbog visokih temperatura ili odlaska na plažu, preporučuje se korištenje vodootpornih proizvoda. Vodootporna maskara, eyeliner i ruževi bit će vaši najbolji prijatelji za održavanje svježeg izgleda tijekom cijelog dana.

Lagani rumenilo i highlighter

Ljeti, prirodni izgled je najpoželjniji. Koristite lagano rumenilo u svijetlim i prirodnim nijansama za postizanje zdravog sjaja na obrazima. Dodajte malo highlightera na jagodice, vrhove nosa i iznad usana kako biste istaknuli prirodne svjetlosne točke na licu.

Setiranje šminke

Kako biste produžili trajnost šminke tijekom vrućih ljetnih dana, koristite setirajući sprej ili fiksator. Ovi proizvodi će vam pomoći da vaša šminka ostane na mjestu i da se ne razmaže zbog vrućine i znojenja.

Osvježavajući sprej

Uzmite sa sobom osvježavajući sprej s vodom ili hidratantnom esencijom kako biste osvježili lice tijekom dana. To će vam pomoći da se rashladite i da vam šminka ostane svježa.

Ljetno šminkanje može biti zabavno i kreativno iskustvo. Slijedite ove savjete i prilagodite ih svojim potrebama i stilu. Ne zaboravite, ljetni make-up treba biti lagani i prirodni kako biste izbjegli osjećaj težine na licu. Uživajte u ljepoti ljeta i zablistajte s osmijehom na licu!