Zagrebački restoran&bar Frida smjestio se u Kaptol Centru i vrlo brzo postao omiljeno odredište za uživanje u neobaveznom ručku, romantičnoj večeri, organiziranim proslavama ili domjencima
Velike svjetske metropole vrve od mnogobrojnih gastro lokacija, koje osim bogatih ponuda jela posjetiteljima nude i jedinstveno iskustvo uživanja. Grad Zagreb u posljednjih nekoliko godina smjestio se ”rame uz rame” istima, a dokaz tome je velika brojka domaćih i stranih gostiju koji na omiljenim gradskim odredištima hrane svoja nepca.
Jedan od ”tajnih” recepata za uspjeh je praćenje globalnih trendova, ali i konstantno nadopunjavanje postojećeg menija kako bi se gastro entuzijasti ponovno vraćali u određeni objekt. Spomenuto su usavršili i profesionalci iz Restoran&Bar Frida, zagrebačkog restorana i bara koji se smjestio na platou Kaptol Centra.
U malo više od godinu dana uspješnog poslovanja, postao je nezaobilazno mjesto koje itekako vrijedi posjetiti. Smješten u mirnom dijelu strogog centra Zagreba, osim bogate ponude jela i pića, svojim gostima osigurava i potrebnu privatnost. Otmjen, ali ne pretenciozan interijer, ugodna glazba, mogućnost aperitiva ili digestiva u baru, Fridu svrstavaju u onu vrstu restorana koji itekako brine o potrebama i željama svojih gostiju.
Chef Marko Jantolek kao zaljubljenik u tradicionalna i lokalna jela, koristi različite moderne tehnike kuhanja, predstavlja jela na drugačiji i jedinstven način, a inspiraciju pronalazi u raznim dijelovima Hrvatske.
Iako je posvećen hrvatskoj kuhinji, inspiraciju crpi iz cijelog svijeta; od Italije, Francuske pa sve do Azije. Upravo zato, jelovnik u Fridi donosi spoj najboljeg iz cijeloga svijeta s našim lokalnim. Odan je domaćim i sezonskim namirnicama, a specijaliteti koji se na istom nalaze, nešto što svaki gastro entuzijast treba isprobati. Mijenja se gotovo na tjednoj bazi, u skladu s plodovima koje donosi aktualno godišnje doba, a sastoji se od vrhunskih delicija, pomno odabranih, svježih i kvalitetnih namirnica.
Specijalnost restorana je da se apsolutno sve radi na licu mjesta, što se za početak najbolje može okusiti na domaćem kruhu i brioche pecivima koji se mijese i peku svakog jutra. Šarolika predjela poput: kremaste juhe od kestena s mariniranom kraljevskom bukovačom i pralinom od kestena i bijele čokolade, tartar od plavorepe tune, hobotnica s umakom od kimchija, genijalnog tartar biftek koji je jedino jelo koje se stalno zadržava na meniju, samo su okusom bogata uvertira u glavna jela.
File jadranske hame koji dolazi uz pečeni komorač, herbalno ulje i kremu od komorača i limuna donosi okuse Mediterana, dok sarma crne slavonske svinje kao izvedba sarme na Fridin originalan način, na tanjur donosi okuse Slavonije.
Osim spomenutog, kao glavno jelo, u Fridi ćete pronaći i lopaticu crne slavonske svinje, u kombinaciji s pečenim kiselim zeljem, krumpirom, rasol umakom od dimljenog bunceka, čiji su okus i prezentacija sasvim novo iskustvo. Za sve ljubitelje slatkog, ali i za sve one koji su na dijeti, nezaobilazna ponuda deserta na božanstven način zaokružuje cjelokupnu gastro priča na ovoj popularnoj zagrebačkoj gastro lokaciji.
Mjesto za predah od užurbanog dana uz dobar zalogaj nudi i bogatu vinsku kartu koja obiluje domaćim i stranim vrhunskim vinima i pićima, stoga je ljubazno osoblje spremno poslužiti fine i atraktivne koktele, razne rakije, pjenušce ili čašu vrhunskog vina. U Fridi su svjesni činjenice da u današnje vrijeme nije dovoljno samo doći u restoran i najesti se, već pružiti gostima iskustvo, emociju, zdravu, domaću i sezonsku hranu.
Upravo zato, planovi za budućnost ovog restorana su konstantno dizanje i održavanje kvalitete na najvišoj razini. Ugodan interijer, profesionalno osoblje, pristupačno mjesto, opuštena atmosfera odlična i za poslovni ručak, ali i za romantičnu večeru.
Foto: Bojan Zibar