Pretraži

Robert Sever očarava kolekcijom Severocco za proljeće 2024.

Modni dizajner Robert Sever sinoć je u prepunoj dvorani Mozaik event centra u Zagrebu predstavio novu kolekciju Severocco za sezonu proljeće 2024., oduševljavajući više od 500 uzvanika među kojima su bile mnoge poznate osobe.

Kolekcija Severocco donosi inovativan pristup dizajnu odjeće, spajajući inspiraciju etno odjećom, beduinima i viktorijanskom estetikom. Traper se transformira u luksuzni couture materijal, a svaki komad odjeće, od jakni do haljina, oblikovan je s fokusom na udobnost, praktičnost i estetiku.

Na modnoj pisti kolekcija je predstavila fluidni spoj elemenata, očaravajući i emotivno pogađajući promatrače. Svaki odjevni komad pažljivo je izrađen s naglaskom na cjelovitost, a forme su prilagodljive svakodnevnom nošenju, naglašavajući ženstvenost i snagu.

Dizajner je pristupio kreiranju kolekcije na spontant način, dopuštajući inspiraciji da vodi proces, što je rezultiralo spojem discipline i kreativne slobode. Severocco nije samo skup odjeće, već priča koja spaja različite svjetove u jedinstvenu viziju ljepote i stila.

“Kolekciju smo stvarali šest mjeseci i u nju je uložena sva naša ljubav prema zanatu i tehnici koja stoji iza svake kreacije. Ona je pokazatelj širine našeg razmišljanja i dokaz da se i u jednostavnim uvjetima mogu stvoriti čudesa – ako se radi predano i s ljubavlju.”, istaknuo je Robert Sever.

Sever je odabrao klasičan catwalk za prezentaciju, stavljajući naglasak na prekrasnu odjeću i modele koji su nosili upečatljive kreativne frizure Anite Mioč iz Kuće četki. Efektan make-up kreirala je Sabina Šarić Novak, koristeći ekskluzivne proizvode iz nove kolekcije Jane Iredale.

Modni spektakl bio je moguć uz podršku sponzora: Dermalogica, Jane Iredale, Kuća četki, Smartwater, Prima, Institut Listz Zagreb, Mozak event centar, Eugene Perma, Poche Paris i the Galerija agency.

Kolekcija Severocco

Kolekcija Severocco za proljeće 2024. predstavlja inovativan pristup dizajnu odjeće. Inspirirana etno odjećom, beduinima i viktorijanskom estetikom, kolekcija transformira traper u luksuzni couture materijal. Svaki komad odjeće oblikovan je s fokusom na udobnost, praktičnost i estetiku. Kolekcija je prepoznatljiva po fluidnom spoju elemenata, očaravajućoj estetici i formama prilagodljivim svakodnevnom nošenju.