Pretraži

Appleov iPhone 15: Poboljšana kamera, novi dizajn i USB-C

Apple je na svom rujanskom događaju predstavio nove i unaprijeđene uređaje, među kojima se ističu novi iPhone 15, novi Apple Watch te novi način spajanja AirPods slušalica. Najveća promjena koju su korisnici dugo očekivali je prelazak na USB-C standard punjenja.

Svi novi iPhone 15 modeli dolaze s USB-C priključkom, što je kraj dugogodišnjeg korištenja Lightning konektora. Ovaj potez je očekivan nakon što je Europska unija usvojila regulativu koja zahtijeva da svi uređaji za potrošnju energije, uključujući pametne telefone, tablete i kamere, imaju USB-C priključak do 2024. godine.

Prolazak na USB-C standard ima nekoliko prednosti. Prije svega, to će olakšati korisnicima koji već imaju USB-C uređaje, jer će moći koristiti isti punjač za sve svoje uređaje. Osim toga, USB-C standard je brži i učinkovitiji od Lightning konektora, što će omogućiti brže punjenje iPhonea.

Osim prelaska na USB-C standard, Apple je predstavio i nove značajke za iPhone 15. Novi modeli imaju poboljšanu kameru sa 48MP senzorom, novi A17 Bionic čip i novi dizajn s ravnim rubovima.

Apple je također predstavio novi Apple Watch Series 9, koji ima novi senzor za mjerenje tjelesne temperature. Novi Watch također ima poboljšanu bateriju koja traje do 18 sati.

Konačno, Apple je predstavio novi način spajanja AirPods slušalica. Novi AirPods sada se mogu spojiti na uređaje pomoću Bluetootha ili magnetskog konektora.

Ukupno gledano, Appleov jesenski događaj bio je solidan. Novi iPhone 15 donosi značajne nadogradnje u odnosu na prethodni model, a novi Apple Watch Series 9 je također zanimljiva opcija za korisnike koji traže novi pametni sat.