Pretraži

Art’otel Zagreb: Umjetnost, dizajn i gostoprimstvo u srcu grada

U samom srcu Zagreba, u zgradi Židovske liturgijske općine iz 1928. godine, početkom listopada otvara svoja vrata prvi art’otel u Hrvatskoj. Art’otel Zagreb je savršen spoj umjetnosti, dizajna i gostoprimstva, koji će svojim gostima ponuditi jedinstveno iskustvo.

Hotel je smješten u jednoj od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Zgrada je pažljivo obnovljena kako bi se zadržao njezin izvorni šarm, a ujedno se uklopila u suvremeni koncept art’otela.

Umjetnički koncept hotela osmislio je nagrađivani studio za dizajn interijera Digital Space. Hotel sadrži originalna djela Borisa Bućana, jednog od najpoznatijih hrvatskih umjetnika. Bućanov rad je svjetski priznat, a njegova djela se mogu vidjeti u prestižnim muzejima, kao što su MoMA i Tate.

Art’otel Zagreb ima restoran pan-azijske kuhinje Yezi, koji nudi fine dining iskustvo. Glavni chef grupe je Werner Seebach, kojem se pridružio izvršni chef Dino Knežević, uz etabliranog dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa.

Hotel također ima četiri sobe za poslovne sastanke, spa zonu s dvije saune, teretanu i unutarnji bazen.

Art’otel Zagreb je idealno mjesto za poslovne putnike, turiste i sve one koji žele doživjeti nešto drugačije. Hotel će ponuditi svojim gostima jedinstveno iskustvo, pružajući im priliku da uživaju u umjetnosti, gastronomiji i drugim sadržajima.

Otvaranje Art’otela Zagreba ujedno je i početak nove ere za art’otel brend. U 2024. godini planirano je otvaranje dva nova art’otela: art’otel London Hoxton i art’otel Rim.