Pretraži

art’otel Zagreb: hotel s umjetničkim dodirom u povijesnoj zgradi

Uzbudljivi trenutak za ljubitelje umjetnosti, luksuza i kulturne baštine dogodio se u Zagrebu, jer je Arena Hospitality Group otvorila vrata svog najnovijeg hotela – art’otel Zagreb.

Smješten unutar impozantne zgrade Židovske liturgijske općine na Petrinjskoj 7, ovaj hotel je peti po redu pod hotelskim brendom art’otel i prvi u glavnom gradu Hrvatske.

Povijesni Identitet

Zgrada, remek-djelo poznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch iz 1928. godine, predstavlja jedan od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Pažljivo restauriran u suradnji s konzervatorima, art’otel Zagreb očuvao je ne samo svoju povijesnu važnost već i autentični izgled, čineći ga nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje arhitekture.

Umjetnost kao Središnji Element

Ono što ovaj hotel čini jedinstvenim jest spoj umjetnosti i luksuza. Svaka soba i kutak nose pečat poznatog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana, čime gostima pruža ne samo udoban boravak već i jedinstveno umjetničko iskustvo. art’otel Zagreb predstavlja zbirku originalnih djela renomiranog umjetnika, naglašavajući srž brenda – umjetnost.

Otvorenjem art’otela Zagreb, stvorena su nova radna mjesta za 80-ak zaposlenika, čime je ojačana veza s lokalnom zajednicom. Direktor hotela, Tomislav Korošec, ističe predanost i strast tima te naglašava da je otvaranje hotela rezultat bezbrojnih sati posvećenih detaljima, estetici i gostoprimstvu.

Luksuzne Mogućnosti

Hotel nudi 110 soba punih umjetnosti, uključujući pet apartmana, četiri sobe za poslovne sastanke opremljene najsuvremenijom tehnologijom, spa i wellness, unutarnji bazen, fitness te rooftop bar s panoramskim pogledom na grad, koji se otvara 2024. godine u potpunosti.

Gastronomska Poslastica

Ljubitelji gastronomskih užitaka imat će priliku uživati u panazijskom restoranu i baru Yezi, koji se otvara u studenom. Pod vodstvom vrhunskih gastronomskih majstora, uključujući glavnog chefa grupe, svjetski priznatog Wernera Seebacha, očekuje se prava gozba za nepce.

Investicija od preko 18 milijuna eura u ovu povijesnu zgradu u centru glavnog grada rezultirala je kategorizacijom hotela kao heritage hotel, dodajući mu posebnu vrijednost kao čuvara kulturne baštine Zagreba. Art’otel Zagreb ne samo da pruža gostima izvanredno iskustvo, već i postavlja nove standarde u spoju luksuza, umjetnosti i povijesti u hotelijerstvu.