Pretraži

YEZI RESTAURANT & TEAHOUSE

Zagreb dobiva novi restoran YEZI: Ukusna panazijska hrana, miksologija i vrhunski čajevi

U srcu Zagreba, u novom art’otelu, uskoro će se otvoriti restoran YEZI, koji će ponuditi jedinstveno i moderno spoj panazijske hrane.

Restoran će voditi renomirani, svjetski poznati glavni chef Werner Seebach, uz pomoć talentiranog kulinarskog tima, u kojem se nalazi i Executive Chef & Group Executive Chef Dino Knežević, dobitnik Gault & Millau nagrade za mladi talent 2021. godine.

Knežević je iskustvo stekao u restoranu Nobilion u sklopu hotela Ikador, restoranu Tač i nedavno u restoranu Palace Elizabeth hotela na Hvaru.

“Veselim se što ću ispuniti gastronomske ambicije za YEZI i biti dio tima jednog od najočekivanijih restorana u Zagrebu ove godine. Uzbudljivo je razvijati koncept koji je moderan zaokret u tradiciji, kulturi i proizvodima, što rezultira osebujnom ponudom za glavni grad.” – izjavio je Knežević.

U elegantnom interijeru restorana, gosti će moći uživati u dojmljivom postavu stola s tradicionalnim i modernim elementima. Na popisu jela naći će se brojni prepoznatljivi panazijski specijaliteti, od raznovrsnog popisa dim suma (uključujući knedle od jastoga i rakova, kozice s yuzu maslacem i kavijarom, okruglice plodova mora, “drunken chicken” i wonton od kozica), do jela pečenih u pećnici poput “Croatian pork belly” i “Ishiyaki beef”.

U čajani će se posluživati pažljivo odabrani čajevi s obrtničkih farmi diljem Japana, Tajvana i jugoistočne Azije. Raznovrsni izbor uključuje biljne čajeve poput matche i chaia, bijele čajeve poput sencha i dragon well, crne čajeve poput lapsang souchong i pu-erha, te jedinstvene čajeve Two Dragon’s i Pearl blooming tea.

Koktel karta inspirirana je azijskom filozofijom pet elemenata, Drvo, Vatra, Zemlja, Metal i Voda. Na primjer, koktel Yezi Negroni je kreiran od viskija, vermuta i Camparija, dok je Zagreb Sling kombinacija viskija, likera od naranče i soka od šipka.

Restoran YEZI bit će otvoren u listopadu 2023. godine.