Pretraži

Prirodna elegancija: Mirjam Krajina svoju priču ispisuje kroz kožne torbe

Nakon tri godine uspješnog kreiranja inovativnih torbi od reciklirane plastike, Mirjam Krajina, poznata dizajnerica i kostimografkinja, donijela je važnu promjenu u svom dizajnerskom pristupu. Ovoga puta, predstavila je svoju prvu kolekciju Raw Bag torbi izrađenih od prave kože.

Razgovarajući o svojoj odluci da pređe na prirodnu kožu, dizajnerica je istaknula: “Htjela sam stvoriti nešto potpuno prirodno, održivo i dugotrajno.”

Nova kolekcija Raw Bag by Mirjam Krajina ponosi se upotrebom isključivo prirodno štavljene kože, koja nije tretirana štetnim kemikalijama ili premazima. S vremenom, nošenjem i pravilnim njegovanjem, ove torbe razvijaju prirodnu patinu koja im daje jedinstven šarm. Dizajnerica je izrazila svoje oduševljenje estetikom naborane kože i njenom ljepotom. Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla je u obliku naborane školjke, što se jasno očituje u sedam različitih modela torbi iz kolekcije.

Dizajnerica će postepeno otkrivati torbe iz Raw Bag kolekcije na svom Instagram profilu @raw__bag. Ona naglašava da svaka od torbi u kolekciji ima svoju jedinstvenu prirodnu i naboranu formu koja ih čini posebnima.

Osim impresivnih torbi, kolekciju prati i kampanja pod sloganom “Shaped by Water / Formed by Sun” (Oblikovane vodom / Oblikovane suncem). Ideja iza ovog slogana je da će priroda tijekom godina dodatno oblikovati svaku torbu i pretvoriti je u još šarmantniji i posebniji komad. Kampanju je fotografirala Kristina Vrdoljak, a kao model se pojavila Matilda Elizabeta Štilinović.

Nova Raw Bag kolekcija od prirodne kože predstavlja korak naprijed u održivom i estetski privlačnom dizajnu torbi, istovremeno naglašavajući ljepotu prirodnih materijala i njihovu transformaciju tijekom vremena.