Pretraži

Boris Pavlin otkriva Dreamer kolekciju jedinstvenih haljina za posebne trenutke

Boris Pavlin predstavlja očaravajuću kampanju za proljeće/ljeto 2024. kroz seriju sanjivih fotografija haljina namijenjenih posebnim trenucima. Kolekcija, nazvana “Dreamer”, vodi nas kroz proljetne vrtove obasjane mjesečinom i buđenje prirode koje se probijaju kroz noć, stvarajući savršenu pozadinu za ispričavanje ove eterične modne priče.

Floralni motivi u fokusu

Kreativni flirt s Art Nouveau-om i Belle Epoque-om manifestira se kroz floralne motive koji su osnova kolekcije. Svaki model predstavlja vizualni putovanje u dekonstrukciju uobičajenih prikaza cvijeća kroz modu. Od brokata koji nježno oponašaju frezije svojim teksturama, božura izrađenih od organdije, listova bršljana izvezenih srebrnom niti na taftu do delikatnih latica trešnje u muslinu, svaka haljina istražuje svilu kao nevjerojatno svestran medij na ženskom tijelu.

Staklo i kristali za dodatnu magiju

Istraživanje tekstura nastavlja se kroz staklo, kristale, pa čak i fine metalne lančiće te plastične listiće koji se uvijaju i oblikuju u krhke, organske cvjetne forme. Pristup izradi je gotovo skulpturalan, a nastaje drapiranjem na živim modelima, prolazeći kroz slojevite iteracije od ideje pupoljka do svog punog, finalnog oblika, poput stvarnog cvijeća u prirodi.

Dreamer kolekcija

Sama kolekcija predstavlja transformaciju ateliera u koncept “slow fashion”, fokusirajući se na jedinstvene “one-of-a-kind” haljine. Svaki model je individualna i neponovljiva studija ručnog rada. Tokom proteklih šest mjeseci nastalo je trinaest unikatnih haljina za “capsule” kolekciju “Dreamer”, koje se od ovog tjedna mogu vidjeti uživo u Borisovoj zagrebačkoj radionici u Mesničkoj ulici.

Boris Pavlin još jednom očarava publiku svojom kreativnom vizijom i majstorstvom, spajajući tradicionalne tehnike s modernim senzibilitetom. “Dreamer” kolekcija je oda ljepoti prirode i ženskosti, a ujedno i poziv na slavljenje individualnosti i jedinstvenosti.

oto: Franjo Matković

Makeup: Sanja Agić

Frizura: Maja Misirić za Monet

Model: Karla Šekerija