Pretraži

Foto: Filip Bušić

Boris Štok novi album predstavlja suradnjom s Matijom Dedićem

Boris Štok godinu je započeo sjajnim nastupom na Dori na kojoj se natjecao s pjesmom “Can We Talk?”, imao je zapažen nastup na Zagrebačkom festivalu, a sada predstavlja album “Minimalizam” koji najavljuje suradnja s Matijom Dedićem – “Prašina”. 

Foto: Filip Bušić

Boris Štok odlučio je ovo ljeto dočekati s novim albumom. Ovoga puta samo kao digitalno i LP izdanje, album “Minimalizam” donosi deset pjesama, ali u pomalom neobicnim aranžmanima i kombinacijama. Riječ je ‘soft jazz pop’ albumu, vrlo intimnog karaktera na kojem je Boris ugostio i vrhunske hrvatske glazbenike: Ante Gelo, Ivan Popeskić, Matija Dedić i Elvis Stanić. “To su prije svega izvrsni glazbenici koje jako cijenim i čiji rad poštujem. S obzirom na njihovu vještinu sviranja i senzibilitet, vjerovao sam da će te pjesme u njihovoj interpretaciji zvučati najbolje u što sam se naravno i uvjerio, a konačni zvuk je i dokaz tome. Jako sam sretan što sam proveo te studijske trenutke s njima i da imam tu čast sto sviraju na mojem albumu.

Foto: Filip Bušić

Snimanja su bila ‘one take’, dakle bez ‘peglanja’ grešaka i bez prethodnih uvježbavanja…nikada nisam radio ništa slično pa mi je to bio izazov! Na albumu se nalaze i pjesme ‘Kao nekada’ na kojoj gostuje Tereza Kesovija te ‘Jedino što mi treba’, koje su jedine klasičnog bendovskog tipa i produkcije, ali se senzibilitetom i estetikom uklapaju u priču i daju lijepu dinamiku albumu”. – rekao je Boris o albumu “Minimalizam”.

Boris je objavu albuma proslavio u društvu kolega, priajtelja i obožavatelja u zagrebačkom Grif baru gdje je premijerno prikazan i  video spot za pjesmu “Prašina”.

jesma “Prašina” i album “Minimalizam” su dostupni na svim streaming servisima, a vinil potražite online na www.cedeterija.com, Aquarius Music Shopu i svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama.

POPIS PJESAMA:

1. Boris Štok feat Matija Dedić & String Quartet – Prašina
2. Boris Štok feat Ante Gelo – Jesmo li jedini
3. Boris Štok & Tereza Kesovija – Kao nekada
4. Boris Štok feat Elvis Stanić – Predajem se tebi
5. Boris Štok feat Ante Gelo & String Quartet – Netko poput nas
6. Boris Štok feat Ivo Popeskić – Grijeh
7. Boris Štok feat Matija Dedić – Tišina
8. Boris Štok – Jedino što mi treba
9. Boris Štok feat Elvis Stanić – Kad more povuče se
10. Boris Štok feat Matija Dedić – Ni ti ni ja

Foto: Filip Bušić