Pretraži

Burberry slavi britansku tradiciju s modernim dodirom u kolekciji za jesen 2024.

Kolekcija Burberry za jesen 2024. godine je majstorsko djelo bezvremenske elegancije, koje savršeno spaja tradicionalne britanske motive s modernim dodirom.

Daniel Lee, kreativni direktor Burberryja, nastavlja učvršćivati svoju viziju za brend ovom najnovijom kolekcijom. Ukorijenjena u britanskoj kulturi i prožeta brendovom baštinom, kolekcija je proslava britanskih arhetipova, ikonografije i ljudi koji ih utjelovljuju.

Lee majstorski reinterpretira brendove kodove, udahnjujući novi život baštine dok uvodi svježe potpise koji će nesumnjivo postati obilježja Burberry estetike. Prigušene klasične boje, zemljani tonovi i preoblikovani Burberry Check služe kao temelj kolekcije.

Simfonija proporcija

Kolekcija zrači opuštenom elegancijom, okarakteriziranom laganim proporcijama i laganim tkaninama koje se savršeno uklapaju u različite sezone. Ikonatični trench kaput je preoblikovan u ovom duhu, s izduženim i neobrubljenim siluetama izrađenim od svilenog tvida i vune. Zaštitne verzije u klasičnim Burberry bojama izrađuju se od ovčje kože i tehničkih mješavina, nudeći svestranost i toplinu.

Pjesma zahvalnosti avijaciji i automobilizmu

Ovčje kožne aviator jakne i kaputi, neki bez rukava ili prerađeni kao šalovi, odao su počast bogatoj povijesti Burberryja u avijaciji. Kožne varijante obrubljene ovčjom kožom i umjetnom kožom odzvanjaju brendovom poviješću u odjeći za motocikliste.

Signatura britanskog odijevanja

Burberryjeva predanost vidljiva je u kolekciji linije arhetipskih britanskih kaputa i jakni. Vunene kapute od vune u svježoj paleti boja provjera izrađuju se u formalnijem siluetu, dok funkcionalna jakna za teren u pamuku i parka različitih duljina, izrađeni od pamuka i obojenog platna, pružaju praktičnu zaštitu od elemenata. Harrington jakne od trapera i mješavine vune i provjere nadopunjuju kolekciju svojim istančanim, ali opuštenim estetskim izgledom.

Promišljeni detalji i neočekivani dodiri

Detalji kolekcije su i promišljeni i neočekivani. Pletene suknje imaju podesive zipove za svestranost, dok dvopreklopni kaputi i sakoi imaju zipove umjesto gumba. Cargo hlače od obojenog pamuka ispunjene su kopčama sa strane, dodajući utilitaran dodir. Ikonatična torba Knight pretvorena je u mini suknju od grube teleće kože, stvarajući jedinstven i svestran komad.

Toplina i udobnost

Visoki puloveri od luksuzne moher vune pružaju toplinu i udobnost, dok su šalovi od vune s resicama utkani s dizajnom viteza i Burberry provjerom, dodajući dašak obilježja baštine.

Britanska ikonografija preoblikovana

Sezonski mikro ispisi hvataju suštinu britanske ikonografije, s poštanskim sandučićima i ptičjom perspektivom dvoetažnog autobusa nježno prikazanim na odjeći. Haljine s volanima od krep-džersija i baršuna s čavlima i cvjetnim izrezima dodaju dašak glamura, dok haljina od naborane krep-svile s kamuflažnim tiskom s mutnim efektom akvarela i detaljima s čavlima zrači suvremenim, ali razigranim vibracijama.

Upoznate siluete obuće reinterpretirane su s pretjeranim proporcijama, dodajući dašak drame kolekciji. Nova mokasica Wedge ima konstrukciju mocasina i debelu zakrivljenu potporu