Pretraži

Foto: Iva Perinčić

Zadarska Providurova palača u znaku mode i humanosti

U samom srcu Zadra, u predivnoj Providurovoj palači, održan je humanitarni događaj pod nazivom Chic Evolution. Večer je bila ispunjena modom, glazbom i plemenitom mišlju – prikupljanjem sredstava za udrugu Liga protiv raka Zadar.

Moda u službi humanosti

Providurova palača transformirana je u epicentar modnog putovanja. Dizajnerske kreacije domaćih autora, poput Chic IB bags, Tiramol HR i Amas Bijoux, krasile su elegantne manekenke, a uz glazbene ritmove stvorila se nezaboravna atmosfera.

Cilj projekta Chic Evolution bio je daleko više od modne revije. Kroz spoj mode i glazbe, organizatori su željeli osvijestiti mlade djevojke o važnosti preventivnih pregleda dojki i maternice. Sav prikupljeni novac bit će doniran udruzi Liga protiv raka Zadar za nabavu dijagnostičkih i terapijskih uređaja u borbi protiv raka dojke i maternice.

Podrška poznatih imena

Među brojnim gostima bili su i gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, predsjednik udruge Liga protiv raka Zadar, dr. med. Vesna Telesmanić Dobrić, te poznate zadarske dame poput Katice Topčić, Nevene Dujmović Prižmić i Nele Šarić.

Inicijativa s dubokim značenjem

Organizatorica projekta, Ivana Bičanić, istaknula je da je Chic Evolution zamišljen kao dugoročni projekt koji će okupljati i osnaživati žene, te ih potaknuti na brigu o svom zdravlju.

“Cijeli projekt za mene ima osobno značenje i neopisivo sam sretna što je napokon ugledao svjetlo dana”, istaknula je Bičanić.

Večer puna doživljaja

Uz modnu reviju, gosti su mogli uživati u degustaciji vrhunskih vina i gastronomskih specijaliteta. Cijela večer nosila je naziv “Putovanje modnim kreacijama pogledom, bojama, mirisom i okusom”, a suorganizatori su bili udruga Liga protiv raka Zadar i Narodni muzej grada Zadra.

Podrška i pokroviteljstvo

Organizatori su izrazili zahvalnost brojnim sponzorima i pokroviteljima koji su omogućili realizaciju ovog plemenitog projekta.

Chic Evolution je sjajan primjer kako se moda i plemenitost mogu ispreplesti i rezultirati značajnom pomoći u borbi protiv raka. Ova inspirativna inicijativa zasigurno će ostaviti dubok trag u zadarskoj zajednici i poslužiti kao podsjetnik na važnost solidarnosti i brige o zdravlju.