Pretraži

Daria Korić objavljuje svoj novi samostalni singl “Čekaj i strpi se”

Kantautorica Daria Korić relativno je nova na glazbenoj sceni, ali svojim autentičnim stilom zaintrigirala je mnoge glazbene urednike, a sada nastoji svoj rad podijeliti sa što većim brojem publike koja ne ostaje ravnodušna na njezinu iskrenu i emotivnu prirodu koju pretače u glazbu.

Kako napominje sama autorica, sve njene pjesme su biografske i to je ono što Dariu izdvaja iz niza ostalih glazbenih izraza koji se pojavljuju na našoj glazbenoj sceni.

„U jednoj fazi života sam se uhvatila u klopci zvanoj “čekanje”, vrtila sam se u krugu mrtvila i nadanja ali bez djelovanja. Tada sam shvatila da je čekanje kavez u kojem ne želim provoditi vrijeme dok život juri pored mene. Svatko ima svoje načine napuštanja mjesta u kojima se guše, a moj način prolaženja kroz sve izazove je pjesma“, izjavila je Daria koja se nada da će pjesma “Čekaj i strpi se” pronaći svoj put do onih koji se u njoj prepoznaju.

Na ovaj glazbeni uradak referirala se i poznata hrvatska pjesnikinja Sanja Baković koja je napisala slijedeće:

Svako je od nas barem jednom u životu pao u vlast razarujućčežnje neuzvraćene ljubavi koju je nekako valjalo preživjeti, u kojoj bi bilo lijepo ostati, a iz koje valja bježati i spašavati živu glavu. O tom gorko-slatkom iscrpljujućem stanju u kojem se miješaju žudnja i bol, govori novi singl kantautorice Darije Korić. Pjesmom “Čekaj i strpi se” Daria Korić predstavlja se kao cjelovita umjetnica, kao pjesnikinja, skladateljica i pjevačica. Njezin tamni i snažni baršunasti glas koji

zahvaća duboko u škrinju emocija u ovoj skladbi u potpunosti dolazi do izražaja u maniri velikih ženskih vokala svjetskih razmjera. “Čekaj i strpi se” pjesma je o pobuni bića koje više ne želi čekati, ne želi sebe beskonačno držati u kutu, ne želi se umrtviti jer bi to dovelo do one opasne točke kada se gasi svaka moguća vitalnost. Ako govorimo o poeziji, pjesnički jezik Darije Korić profinjen je i značajno nadilazi uobičajene trendove uglazbljene poezije. Autorica nam prilazi kroz jasne slike, kroz proživljeno iskustvo i zato nam je bliska na sve načine, jer, nemoguće je stajati na mjestu i samo čekati, sreća je u kretanju, u novim perspektivama. 

Kao i kod prethodnih pjesama, autorica glazbe i teksta je Daria Korić, a za aranžman je zaslužan Rejhan Okanović. Uz njih, za dionice na vilončelu je zaslužan Stin Lebar, dok je violu i violinu odsvirala Barbara Vlainić. Pijanist Tomislav Gojanović je odsvirao klavirske dionice.

“Čekaj i strpi se” prati i video spot za koji režiju i montažu potpisuje kazališni glumac i redatelj Romano Nikolićdok je Direktor fotografije je Mario Delić. Glumice u spotu su Anita Matić DelićIva Kraljević Marta Matoković. Majstor svjetla je Petar Strmečki. Za šminku je zaslužna Tena Bašić, dok je Studio Wox bio zadužen za frizuru.

Podsjećamo, Daria je napravila iskorak u glazbene vode objavom svoj debitantskog singla „Ne brini“. Sva glazba koju stvara temelji se na njenom osobnom iskustvu.

Daria Korić “Čekaj i strpi se”

Čekaj i strpi se
Umrtvi se
Tišinom reci mi ako već moraš
nešto reći
U dlanove spremi sve svoje nemire
I strpi se

Čekaj i strpi se
Čežnjom Ogrni se
Izmisli me baš tako kako trebaš
Kako trebaš
I slijepo me voli bez straha
Umrtvi se

Nemoj ostati bez daha

Skupi sve mrve i mrvice
Poljupce u mraku ukradi sve
U visine ponesi svoje sne
U tišine gore spremi me
Ne kradi vrijeme koje nam ne pripada
Možda doći će
O Strpi se

Čekaj i strpi se
Umrtvi se
Tišinom reci mi ako vec moraš
nešto reći
U dlanove spremi sve svoje nemire
I strpi se

Makni sva svoja nadanja
Ne hodaj poljima promašenih želja
Ljubav je zabluda
Ljubav, igra dva poraza
Sreću nać’ ćeš tek kada napustiš
Mjesto svojih čekanja..