Pretraži

Fendi otkriva obiteljsku priču ispričanu kroz parfeme

Parfemi velikih zvijezda su nam već poznati. Fendijeva nova kolekcija parfema nije o tome. Nema tu bezličnih imena ili prolaznih trendova. Ovo je priča o obitelji Fendi, ispričana kroz sedam jedinstvenih mirisa.

Rimska modna kuća Fendi slavi 100. rođendan, a povodom tog jubileja otkriva nam intimniju stranu svog identiteta. Ne radi se samo o onim predivnim torbama i savršeno skrojenoj odjeći, već o nevjerojatnoj obitelji koja je stvorila ovaj brend. Nova kolekcija parfema odaje počast toj baštini. Svaki od sedam mirisa inspiriran je različitim članom obitelji Fendi.

Još 1925. godine počeli su Adele Casagrande i njezin muž Edoardo Fendi, a kuća je kroz generacije cvjetala pod vodstvom izvanredne loze. To je priča o izdržljivosti, kreativnosti i snažnoj ženskoj prisutnosti na čelu tvrtke. Kolekcija parfema odražava ovo bogato naslijede, nudeći nam jedinstveni pogled u srce obitelji Fendi.

“Ova kolekcija parfema prikazuje priču Fendija iz sasvim novog kuta,” kaže Silvia Venturini Fendi. “To je suština naše modne kuće izražena na potpuno nov način, kroz čarobni jezik mirisa.”

Su radnja srca i duše: Parfemi su nastali uz iznimnu suradnju. Renomirani nosovi Quentin Bisch, Fanny Bal i Anne Flipo spojili su se s Fendijevim kreativnim direktorima – Kim Jonesom, Silvijom Venturini Fendi i Delfinom Delettrez Fendi.

Ovo sjajno partnerstvo osigurava ne samo ekskluzivnost mirisa, već i njihovu povezanost s Fendijevim dizajnerskim korijenima. Bočice za ponovno punjenje ukrašene su mosnim detaljima i legendarnim logom Fendi, a svojim oblikom podsjećaju na veličanstvenu rimsku arhitekturu – poklon gradu koji je bio njihov dom.

Putovanje kroz miris: Svaki miris obećava fascinantno putovanje. “Prima Terra,” inspirirana Kimovim Jonesovim djetinjstvom u Africi, miješa kalabrijsku mandarinu i tuniski ružmarin kako bi uhvatila suštinu savane. “Perché No,” stvoren za Silviu Venturini Fendi, evocira toplinu suncem osušenog rublja s tonovima brazilskog ružičastog papra i sandalovine. To su samo dva uvida u mirisni goblen koji je Fendi ispleo.

Više od parfema: Kolekcija parfema Fendi lansira se ekskluzivno u Fendijevim boutiques i na fendi.com 20. lipnja 2024. To je više nego kolekcija parfema – to je prilika doživjeti Fendijevo naslijede na potpuno nov način. Pripremite se da vas oduševi spoj tradicije, obitelji i umjetnosti parfemiranja.