Pretraži

Fetišizam u modi: Nova dimenzija kroz kolekciju Nataše Mihaljčišin

Moda je više od odjeće; ona je polje gdje se igra identitetima i konstruira sloboda od nametnutih uloga. U novoj kolekciji “Fetiš by Nataša Mihaljčišin”, ova dizajnerica istražuje granice ženske pojavnosti kroz estetiku fetiša kao oslobađajući ritual.

Kolekcija nije samo rezultat vještog rukovanja koncem i idejama, već je i refleksija unutarnjih sukoba i potreba za samospoznajom. Tehnika makramea daje odjevnim komadima vizualnu fragilnost koja ističe njihovu finoću i osjetljivost, uz naglasak na dekonstrukciju forme. Svaki komad je poziv na istraživanje identiteta i komunikaciju kroz fluidnost nošenja.

U kontekstu fetišizma, moda postaje prostor gdje se žena može izraziti kroz svoju senzibilnost i stilizaciju, igrajući se s konvencijama i očekivanjima. Ova kolekcija poziva na dijalog s vlastitom seksualnošću i oslobađa od diktata nametnutih stereotipa.

Nataša Mihaljčišin postavlja ženu u središte stvaranja vlastitog identiteta, koristeći fetiš kao alat za oslobađanje od konvencionalnih normi. Ova modna priča oživljava ideje o slobodi izbora i subverzivnosti u svijetu koji i dalje često nameće fetišiziranu percepciju ženskog tijela.

Kroz svoju kolekciju, Mihaljčišin ne samo da istražuje estetiku fetiša, već poziva na razmišljanje o fluidnosti identiteta i moći mode kao medija za izražavanje osobnog i društvenog oslobođenja.

Styling: Ana Nikačević
Šminka: Tena Bašić
Frizura: Milena Maršić, salon Glamour
Model: Eva Ljubić