Pretraži

H&M: putovanje kroz raskošnu romantiku – jesen 2023

Putovanje H&M-ove kolekcije za jesen 2023. proteže se kroz romantizam barokne ere, ali je čvrsto ukorijenjeno ovdje i sada s izrazito modernim stavom. 

Dugi nizovi jakih odijela i tajica u kontrastu su s nabujalim volumenom nabranih poruba, predimenzioniranih majica na vezanje i traperica širokih nogavica. 

Transparentnost je ključna, evocira senzualni duh i koristi detalje donjeg rublja na nov način. U kombinaciji s elegantnom umjetnom kožom ili ukrasnim detaljima, izgled je i aerodinamičan i raskošan.    

“Naš glavni izvor inspiracije došao je iz vizualno zapanjujućih filmova. Kolekcija je elegantna mješavina povijesnih referenci, ali s izrazito modernim stavom. To je naša suvremena interpretacija romantizma”, kaže Eliana Masgalos, dizajnerica koncepta u H&M-u. 

Ključni komadi uključuju odijela s hlačama, duge haljine, maksi traper suknje i ukrašene topove. Uzvišeni ženstveni detalji kao što su biseri, mašne, volani i štipaljke u kombinaciji s priborom i cipelama s nitnama i teškim metalnim detaljima. Blagi jahački dodir s čizmama prizemljuje romantizam, kao i traper i majice s kapuljačom za malo ruba street stylea.