Pretraži

Louis Vuitton imenuje Pharrella Williamsa kreativnim direktorom

Louis Vuitton, francuska luksuzna modna kuća, objavila je u utorak da će Pharrell Williams naslijediti pokojnog Virgila Abloha kao novi kreativni direktor za muškarce. Imenovanje stupa na snagu odmah, a prva Williamsova kolekcija bit će predstavljena u lipnju tijekom Tjedna muške mode u Parizu.

Pietro Beccari, predsjednik i glavni izvršni direktor Louis Vuittona, pozdravio je Williamsa kao novog kreativnog direktora za muškarce i izrazio uvjerenje da će njegova kreativna vizija izvan mode voditi Louis Vuitton prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju.

Louis Vuitton imenuje Pharrella Williamsa kreativnim direktorom

Vijest dolazi nešto više od godinu dana nakon Ablohove smrti, koji je kao prvi crni umjetnički direktor Louisa Vuittona ušao u povijest kada je imenovan 2018. godine. Bio je zaslužan za dovođenje mlađe demografske skupine u legendarnu modnu kuću s dizajnom koji je donio estetiku ulične odjeće u svijet luksuza.

Pharrell Williams je surađivao s brojnim luksuznim markama

Pharrell Williams je poznatiji po svojoj glazbenoj karijeri, no ima i bogat niz modnih uspjeha. Bio je suosnivač marke ulične odjeće Billionaire Boys Club te je surađivao s mnogim luksuznim markama poput Tiffany & Co., Moncler i Adidas. Njegov prepoznatljivi stil često privlači pozornost javnosti.

Kao međudisciplinarni umjetnik, Williams je pokazao kreativnost u raznim područjima. Najavio je sudjelovanje u ambicioznom novom hotelskom projektu koji će biti otvoren sljedeće godine na Bahamima. Tijekom pandemije izdao je prijenosni pribor za jelo kojim se ograničava potrošnja plastike za jednokratnu upotrebu kada jedete na otvorenom.

Williamsova imenovanje za kreativnog direktora u Louis Vuittonu potaknulo je veliku pozornost u industriji i na društvenim mrežama. Kako će primijeniti svoje vještine u novoj ulozi, ostaje za vidjeti, ali očekuje se da će njegova prva revija privući mnogo pažnje ovog ljeta.