Pretraži

Louis Vuitton predstavlja svoju prvu kolekciju pribora za jelo

Luksuzni modni brend Louis Vuitton predstavio je svoju prvu kolekciju pribora za jelo. Kolekcija, koja uključuje porculanske tanjure, čaše i karafe, slavi grafički duh cvijeta Monograma sa suvremenim dodirom.

Monogram Flower Tile pribor za jelo izrađen je od porculana Limoges i ilustrira jednostavnu, nadvremenu eleganciju porculana s bitnom bijelo-plavom bojom. Dizajni predstavljaju grafičnu elaboraciju Maisonovog emblemskog cvijeta Monograma s vještim akvarelnim efektima na ultra bijelom pozadini. Dostupni su u različitim formatima od slatkog tanjura do obilne zdjele, niz donosi sanjski dodir svakoj prilici, od čaja do večere.

Čaša Twist Louis Vuittona dostupna je u prozirnoj verziji, kao i u očaravajućoj safiro plavoj, jantarnoj, smaragdnoj i venecijanskoj rubinskoj boji. Dinamičan dizajn ima vrtložni oblik koji se uzdiže od cvijeta Monograma na dnu čaše, donoseći umjetničku dimenziju vizualnom i taktilnom doživljaju.

Kolekciju zaokružuju karafe Flower, dostupne u začaravajućim dubokim bojama – safiro plavoj, jantarnoj, smaragdnoj i venecijanskoj rubinskoj – kao i delikatno prozirnoj prozirnoj. Ovi dekanteri harmonično se koordiniraju s čašama. Obje naglašavaju majstorstvo izrade Murano stakla: izrađene su s vještinom Simone Cenedese kako bi svakom komadu dale jedinstven karakter.

Kolekcija pribora za jelo Louis Vuittona bit će dostupna na službenoj web stranici Louis Vuittona i u odabranim Louis Vuitton trgovinama.

U izjavi za medije, kreativni direktor Louis Vuittona Michael Burke rekao je da je ova kolekcija “vrlo osobni projekt” za njega. “Oduvijek sam bio strastveni obožavatelj lijepog pribora za jelo”, rekao je Burke. “Ova kolekcija je način da podijelim svoju ljubav prema ovoj umjetnosti s drugima.”

Burke je rekao da je kolekcija inspirirana bogatom poviješću Louis Vuittona u stvaranju luksuznih predmeta za dom. “Želio sam stvoriti kolekciju koja bi bila i funkcionalna i estetski ugodna”, rekao je Burke. “Mislim da smo uspjeli postići taj cilj.”

Kolekcija pribora za jelo Louis Vuittona sigurno će biti hit među ljubiteljima luksuza i dizajna. Kolekcija je elegantna, sofisticirana i dostupna u širokom rasponu boja i stilova, tako da svatko može pronaći savršen komad za svoj dom.