Pretraži

Met Boutique Hotel: Novi luksuzni hotel u Zagrebu

Zamislite priču koja počinje 2017. godine, kada je albanska kompanija Gener 2, sa svojom značajnom prisutnošću na europskom i američkom tržištu, otkupila zapuštene ugrađene zgrade na Praškoj 4 i susjednom potkrovlju kuće Singer na uglu Praške ulice i Trga bana Jelačića.

Ova priča vodi do stvaranja MET Boutique Hotela, vrhunca rada Gener 2 i svojevrsnog mosta između Hrvatske i Albanije – fantastičnog primjera gospodarske suradnje.

Sinoćnje službeno otvorenje ovog dragulja okupilo je istaknute osobe poput ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, ministra financija Marka Primorca i zamjenika gradonačelnika Luke Korlaeta, svi zajedno odajući priznanje ovom izvrsnom projektu. Albanski investitori i vlasnik hotela Ahmet Ulaj prepoznali su turistički potencijal Zagreba, obećavajući luksuzno iskustvo za posjetitelje i građane metropole.

Nakon dobivanja zelenog svjetla od Zavoda za zaštitu spomenika, investitori su krenuli s izgradnjom modernog hotela, usklađenog s okolinom. Projektanti hotela, IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI, preuzeli su odgovornost za dizajn interijera, podova, obloga i ugrađenog namještaja, te su postavili glavnu nit vodilju – da razlike između arhitekture i interijera ne postoje. Eksterijer i interijer ovog hotela prepliću se na fascinantan način, omogućujući promatranje unutrašnjosti kroz stakleno pročelje, dok detalji okolnih pročelja postaju sastavni dio doživljaja.

Sastavljena s pažljivim promišljanjem, terasa na petom katu pruža nevjerojatan pogled na grad, uključujući i tornjeve katedrale, dok se prolaznici sada mogu potpuno posvetiti alegorijskim skulpturama Rudolfa Valdeca koje su nekad bile tek naziranje odozdo. Hotel se savršeno uklapa u okoliš, poštujući važnost i ljepotu prostora, istovremeno stvarajući spektakularno iskustvo za goste.

MET Boutique Hotel nije samo smještaj za putnike iz cijelog svijeta; to je simbol poslovne ambicije, međunarodne suradnje i strastvenog rada arhitekata koji su pretvorili svoju viziju u stvarnost. Ovaj hotel donosi luksuz, eleganciju i umjetnost u samom srcu Zagreba, spajajući prošlost i sadašnjost, a međunarodna suradnja postaje ključ njegovog uspjeha.

Svečanom otvorenju prisustvovali su ambasador Španjolske Juan González-Barba, ambasador Kosova Martin Berishaj, ambasador Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, slikar Dimitrije Popović, Tihana Harapin Zalepugin i mnogi drugi gosti, dodatno potvrđujući značaj ovog izvanrednog hotela na zagrebačkoj sceni.