Pretraži

Salicula gdje se moda susreće s umjetnošću

U svijetu mode gdje se trendovi mijenjaju brzinom svjetlosti, jedna hrvatska dizajnerica izdvaja se svojim jedinstvenim pristupom i strašću prema održivosti. Nika Vrbica, kreatorica iza brenda Salicula, predstavila je svoju najnoviju kolekciju “Painting the Ethereal”, koja savršeno odražava njenu umjetničku dušu i posvećenost etičnom dizajnu.

Kolekcija “Painting the Ethereal” prelijeva se romantičnom, sanjivom i pomalo mističnom estetikom, inspiriranom motivima iz baroka, rokokoa i romantizma. Nika je ručno oslikala svaki komad, spajajući modu s slikarskim tehnikama koje su joj toliko drage.

“Svaki komad je poput umjetničkog djela – jedinstven i pun priče”, kaže Nika. “Želim da se ljudi osjećaju slobodno i hrabro noseći moju odjeću, znajući da su dio nečega posebnog i održivog.”

Nika je poznat po svom upotrebi recikliranih i preostalih materijala, dajući im novi život kroz umjetnički izraz. U ovoj kolekciji pronaći ćete prerađene vintage komade preoblikovane u jedinstvene odjećne komade, te nove majice izrađene od viškova materijala.

“Održivost je za mene ključna”, naglašava Nika. “Vjerujem da moda može biti i lijepa i odgovorna, i želim to pokazati kroz svoj rad.”

Salicula kolekcije nisu ograničene na rodne kategorije. Nika ih opisuje kao “unisex”, namijenjene svim odvažnim pojedincima koji žele izraziti sebe kroz modu. Kolekcija uključuje i nove uzorke za omiljene komplete za vježbanje, savršene za one koji žele ostati aktivni i u stilu.

Romantičnu atmosferu kolekcije “Painting the Ethereal” savršeno je zaokružila fotografije Zvonimira Ferine, dugogodišnjeg Nikinog suradnika. Njihova zajednička vizija oživjela je u impresivnim fotografijama koje prenose sanjivu i eteričnu estetiku kolekcije.

Nova Salicula kolekcija dostupna je za kupnju od 13. lipnja u trgovini Mango Sticky Rice Vintage u Zagrebu. Tamo će Nika istovremeno održati i izložbu svojih recentnih slikarskih radova.

Ako ste u potrazi za jedinstvenom i održivom modom koja će izraziti vašu individualnost, Salicula je savršen izbor. Dođite i otkrijte čarobni svijet Nike Vrbice, gdje se moda susreće s umjetnošću i sanjari postaju stvarnost.

Fotografije: Zvonimir Ferina
Kreativno vodstvo: Nika Vrbica
Modeli: Nika Vrbica, Ana Flavia, Roberto Bregović
Make-up: Maja Gligorić
Nakit: Dalia