Pretraži

StART UP Zagreb: Festival tehnologije i umjetnosti u cyber svijetu

Od 24. do 27. svibnja 2023. godine, Zagreb će biti domaćin prvog izdanja StART UP Zagreb festivala, powered by Coca Cola. Ovaj tehnološki festival donosi niz događanja koja spajaju umjetnost s suvremenim digitalnim tehnologijama, uz obilje dobre zabave. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku zakoračiti u novi cyber svijet.

Na početku festivala, u prostoru galerije Francuskog instituta, bit će otvorena izložba suvremenog hrvatskog gaminga i NFT digitalnog dizajna te animacija. Izložba će predstaviti radove sedam progresivnih suvremenih umjetnika i studija koji pozicioniraju Hrvatsku na svjetskoj karti umjetnosti i tehnologije. Među izlagačima su Gamepires, Uptown Records, Pine Studio, KodaDot, Under The Stairs, Michaelangelo Labs i Josip Vlah. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s svijetom gaminga, NFT-a i moderne tehnologije. Tijekom izložbe, u Indie expo kutku, bit će moguće isprobati dvije vrhunske videoigre koje su nastale u Hrvatskoj, a iza njih stoje razvojne gaming tvrtke Reroot i Game Chuck. Izložba i Indie Expo bit će otvoreni za sve posjetitelje od 25. do 27. svibnja 2023. godine.

Jedan od najznačajnijih dijelova festivala je dodjela nagrada Game Changer. Prvi put će se, 25. svibnja 2023. godine, dodijeliti nagrade najnaprednijim hrvatskim tvrtkama i pojedincima koji inspiriraju i donose rast hrvatskom tehnološkom sektoru. Nagrade će biti dodijeljene u različitim kategorijama, uključujući NFT Spotlight of the Year, Gaming Racket of the Year, Streamer of the Year, Eco Tech Startup of the Year, Fintech Startup of the Year, E-Commerce Transformation of the Year, Women’s Equality Leader, Esport Gg Award, Activist Against Cyberbullying, Ai Changer Of The Year, Gaming Animation of the Year i Blockchain Services Startup of the Year. Također, bit će dodijeljena i posebna godišnja nagrada Baby Unicorn 2023. tvrtki koja se očekuje da će postati sljedeći “jednorog”.

Posljednji dan festivala, 27. svibnja, rezerviran je za prvi NFT fashion show na kojem će se predstaviti radovi Tribute Branda, jednog od najvažnijih svjetskih modnih i tehnoloških studija sa sjedištem u Hrvatskoj. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku iskusiti cyber modu na Zagrebačkoj špici, u srcu urbanog ritma.

Tijekom četiri festivalska dana posjetitelje očekuje i Digital paint jam, radionica i još mnogo zanimljivih događanja.

StART UP Zagreb festival powered by Coca Cola organizira platforma Game Changer, koja je već prepoznata kao organizator prve poslovne konferencije iz područja gaminga u prosincu prošle godine. Na konferenciji su posjetitelji imali priliku upoznati najnovije tehnološke trendove u područjima AI, WEB3, E-commerce i Cyber sigurnosti kroz prizmu gaminga. Game Changer konferencija se pozicionirala kao jedno od vodećih tehnoloških okupljanja u CEE regiji.