Pretraži

Rebeka predstavlja “Spacegasm”: Neočekivano glazbeno putovanje

Rebeka, nevjerojatna umjetnica na domaćoj glazbenoj sceni, predstavlja svoj najnoviji singl “Spacegasm”, koji nas još jednom podsjeća da od nje uvijek možemo očekivati nešto izvanredno.

Ako se pitate što zapravo znači “Spacegasm” i nemate pri ruci Urban Dictionary, Rebeka nam je dala svoje objašnjenje. “Spacegasm je riječ koja se može pronaći samo u urbanim rječnicima, a nosi različita značenja. U kontekstu moje pjesme, koristim je kao naziv za orgazmično iskustvo prostora koje možemo podijeliti s voljenom osobom dok smo u ljubavnoj vezi. Ali, ovdje ne govorim o fizičkom seksualnom činu, već o dubokom poznavanju i poštovanju sebe i partnera.”

Rebekin jedinstveni singl “Spacegasm” dolazi s tekstom i glazbom koje je sama stvorila, dok je Filip Majdak (Kaleido Music) zaslužan za glazbu i aranžman.

Pjesmu prati i izvanredan video spot koji je snimljen u AKC Attacku, a za koji su se pobrinule Suzana Arslani i Rebeka zajedno, preuzimajući režiju i montažu.

“Odabir AKC Attacka za vizualnu poruku bio je savršen jer podržava nezavisnu kulturnu scenu. Od 1997. godine, AKC Attack pruža podršku upravo takvoj sceni. Ova udruga djeluje prema principu “uradi sam”, stvarajući kulturnu, političku i ekonomsku alternativu te pružajući javni prostor svima koji kroz kreativnost odbijaju biti dio mainstreama, a žele sudjelovati u lokalnim promjenama koje vode prema slobodnom društvu. Važno je ne zaboraviti da su mnogi od nas izgradili svoju umjetnost slobodni od nametnutih oblika i time doprinijeli proboju alternativnih pogleda na kulturu i umjetnost u mainstreamu. Tu su primjerice Konstrakta i Let3. Presretna sam zbog toga što se to događa i nadam se da će vam to biti jednako zanimljivo kao i meni”, otkrila je Rebeka.

Nevjerovatne i nenormalno originalne modne kreacije pripadaju talentiranoj mladoj dizajnerici PELOZAZE, a Rebekina vjerna COCO se pobrinula za styling.

“Pjesma “Spacegasm” dostupna je na svim streaming platformama.

Foto: Suzana Arslani i Rebeka Ljiljak