Nakon više od dva desetljeća vrhunskog rada i reputacije jednog od najcjenjenijih zagrebačkih restorana, kultni Takenoko zakoračio je u novo poglavlje – i to s dvostruko većim prostorom u samom centru grada, na adresi Preradovićeva 22.

Smješten u povijesnoj zgradi iz prve polovice prošlog stoljeća, nekadašnjoj mesnici, ovaj prostor nakon desetljeća tišine oživio je u punom sjaju zahvaljujući arhitektonskom studiju Stairwell&Loft i dizajnerima Boranu Petljaku i Dušku Vlaoviću. Novi Takenoko sada se prostire na više od sto sjedećih mjesta, a podijeljen je na tri stilski različita, ali harmonično povezana dijela – prednji prostor s prostranim staklenim stijenkama za poslovne susrete, centralni dio s raskošnim barom i otvorenom kuhinjom, te intimnu stražnju zonu, idealnu za privatne evente.

No apsolutni novitet i dragulj novog prostora je Teppanyaki soba – ekskluzivan prostor za najviše deset gostiju, gdje vrhunski japanski chef priprema šest sljedova u interaktivnom kulinarskom showu. Riječ je o iskustvu koje u Japanu ima više od 200 godina tradicije, a sada je prvi put u punom sjaju dostupno i u Zagrebu.
Dizajnerski koncept prostora temelji se na filozofiji wabi-sabi – estetici profinjenog minimalizma i ljepote u nesavršenosti. Baršunasti crveni zastori, pomno birani detalji, custom-made rasvjeta i tople teksture oblikuju prostor u kojem se svaki trenutak doima kao pažljivo režirana scena. Posebnu pažnju na društvenim mrežama već je dobio ženski toalet, uređen u japanskoj crvenoj, koji je postao must-visit lokacija za fotografije.

Na meniju, Takenoko ostaje vjeran svojoj sofisticiranoj fuziji japanske i internacionalne kuhinje, ali ga obogaćuje ekskluzivnim jelima poput patlidžana s jakobovim kapicama, janjetine s kruškom, Nikkei lososa i ribeye steaka odležanog 60 dana. Ljubitelji sushija uživat će u kreacijama kao što su golden toro roll, crispy kobe nigiri i hotate honey nigiri s foie grasom i tartufima.

Ni bar nije ostao po strani – nova karta koktela uključuje signature pića s domaćim cordialima i neobičnim začinima, a među favoritima su već Beer shadow s japanskim whiskyjem, Cosmo collins s brusnicama i koprom te Takelada, reinterpretacija pina colade s tamarindom i kokosom.




S novootvorenim parkingom nasuprot restorana, dvije posebne prostorije za privatne evente i ambijentom koji spaja dizajn, gastronomiju i atmosferu velikih svjetskih metropola, Takenoko se pozicionirao kao nezaobilazna točka zagrebačke gastro scene – sofisticirano, drugačije i nezaboravno.










Foto interijera: Duško Vlaović
Foto hrane: Bojan Zibar