Pretraži

Uspeh i ljubav prema umetnosti: GOODfest zatvorio vrata uz ovacije publike u Drnišu!

Sinoć je zatvoreno ovogodišnje izdanje GOODfesta u Drnišu, a sudeći po odazivu publike i ovacijama kojima su pozdravili svaku od kazališnih predstava, riječ je o najuspješnijem izdanju dosad.

Maleni gradić Drniš živio je punim plućima proteklih pet dana, a njegovi građani pokazali da su itekako željni umjetnosti i kulturnih događanja u svom gradu. GOODfest nastao je u suradnji Turističke zajednice grada Drniša i Kazališta Moruzgve i uspio je Drniš pozicionirati na kulturnu i kazališnu mapu Hrvatske. Festival je bio otvorenog karaktera, odnosno ulaz je bio besplatan za sve.

Ove godine za kazališni program dodijelile su se i nagrade: nagrada publike za najbolju predstavu te nagrade žirija za najboljeg glumca i najbolju glumicu. Publika je svake večeri na glasačkim listićima zaokružila ocjenu koju dodjeljuje predstavi. Ocjene i reakcije publike samo su još jedan od dokaza koliko je uspješan i odličan bio ovogodišnji GOODfest.

Naime, ocjene su bile izrazito visoke, a o pobjedniku su odlučivale decimale. Nagradu za najbolju predstavu prema odluci publike osvojile su „Tvorničke postavke“ Kazališta Moruzgva. Jednako kao i publika, žiri je također imao izrazito težak zadatak. Nagradu za najbolju žensku ulogu prema odluci žirija osvojila je Korana Ugrina za ulogu Deziderate De u predstavi „Tvorničke postavke“, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu prema odluci žirija osvojio Boris Svrtan za ulogu u predstavi „Moj slučaj“.

Otvorenje festivala pripalo je Kazalištu Moruzgva s njihovom predstavom „Tvorničke postavke“, u kojoj glume Ana Begić Tahiri, Korana Ugrina, Amar Bukvić i Ivan Čuić. Sljedećeg dana pozornicu je preuzela B GLAD produkcija s predstavom „4 poze, sretan svršetak“, autora Igora Weidlicha i redatelja Igora Barberića, a igrali su Katarina Baban, Petra Kurtela, Borko Perić i Filip Detelić.

Treći dan bio je rezerviran za Malu Scenu i predstavu „Huligan“, u kojoj glumi Matija Šakoronja. Četvrtog dana na kazališne daske došla je komedija Teatra EXIT – „Fešta“, autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine. Festival je zatvorio Teatrin Grdelin s monodramom „Moj slučaj“ koju je na tekst Vlade Gotovca dramatizirao i režirao, a ujedno i izvodio Boris Svrtan. Osim u kazališnim komadima, GOODfest ponudio je i odličan glazbeni program, za koji su bili zaduženi bendovi Travelin’, Morlaq i Moonlight, Lazy Tones i Vinyl.

Bilo je tu sadržaja i za najmlađe: svakoga dana održavala se dramska radionica za djecu pod vodstvom Petre Radin, na temu prijateljstva Nikole Tesle i Ivana Meštrovića. Jedan od noviteta ovogodišnjeg izdanja bila je i GOODfest Fun Run utrka na 5,4 km, u kojoj su sudjelovali svi, bez obzira na dob.

Prava zabava nezamisliva je bez ukusnih zalogaja, a za njih se pobrinulo Lovačko društvo Kamenjarka koje je svakoga dana pripremalo specijalitete za sve posjetitelje.

Ovogodišnjem izdanjem, koje je rekordno po posjećenosti, prezadovoljna je Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice Drniša: „Treće izdanje GOODfesta donijelo je u Drniš puno radosti, veselja, odlične zabave, pozitivne energije i ljubavi. Želim zahvaliti Eciji jer sebe u ovaj projekt daje maksimalno i zaista živi za ovih pet dana.

Zahvaljujem svima koji su nas podržali, našim sponzorima i pokroviteljima, svima koji vide vrijednost i važnost ovog projekta. Puno muke, truda i rada, ali još više ljubavi uloženo je i zato ovaj festival raste i iz godine u godinu premašuje sva očekivanja. Drago mi je da se i naši sugrađani uključuju i daju svoj doprinos. Ovom prilikom želim zahvaliti Lovačkom društvu Kamenjarka Drniš koje već pet večeri sprema jela i dijele ih besplatno, iz entuzijazma i ljubavi.“

Foto: Mario Suči