Pretraži

Aleksandra Dojčinović otvara Le Concept ekskluzivni salon vjenčanica

Svoju dugogodišnju ljubav prema modi za mladenke, a koja je već rezultirala brojnim bestselling vjenčanim haljinama, Aleksandra Dojčinović pretočila je ovih dana u Le Concept, ekskluzivni vjenčani salon, tik do njenog boutiquea u zagrebačkoj Ilici 15, čime je svoje poslovanje proširila na ukupno 850 kvadrata – čistog luksuza.

Naime, vjenčane haljine tek su dio ponude Le Concepta koji je zapravo, kao što ime sugerira, multifunkcionalni, ali i multimedijalni prostor koncipiran na način da mladenkama, na jednom mjestu, ponudi baš sve što im za najvažniji dan u životu treba.

Aleksandra Dojčinović je izjavila: “Nije tajna da volim stvarati vjenčanice, to je nešto što sam radila od početka svoje karijere. Tijekom ovih dvadeset godina rada, sakupila sam impresivnu kolekciju vjenčanica koje su mladenke nosile na svojim vjenčanjima diljem svijeta. Kada se pružila prilika da proširim svoj dućan u Ilici na susjedni prostor, shvatila sam to kao znak da je vrijeme da svoju dodatnu ljubav pretočim u posao. Tako je nastao Le Concept, koji se savršeno nadopunjuje s mojim butikom. Jedina razlika je što, budući da je to konceptualni dućan, nudimo vjenčanice nekih od najvećih modnih kuća današnjice.”

Dojčinović ističe da je posebno ponosna na impresivan izbor haljina Vere Wang, američke dizajnerice koju nazivaju kraljicom vjenčanih haljina. Wangove kreacije su nosile neke od najljepših i najutjecajnijih žena svijeta, kao što su Hailey Bieber, Ariana Grande, Kim Kardashian, Victoria Beckham, Mariah Carey i Gwen Stefani. Dojčinović je pažljivo odabrala dizajnere, uključujući i Wang, kao i Blumarine, Dovita Milano, Alberta Palatchija i Herve Paris, čiji se stilovi značajno razlikuju, kako bi zadovoljila potrebe svih profila mladenki. Mladenkama danas nije dovoljno samo nešto obično, već traže nešto posebno što će njihov dan učiniti zaista nezaboravnim.

Le Concept nije običan salon vjenčanica. To je mjesto koje nudi potpuno personalizirano iskustvo shoppinga, slično salonima u svjetskim metropolama. Svaka buduća mladenka mora unaprijed rezervirati svoj termin kako bi imala cijeli prostor, zajedno sa svim popratnim uslugama, samo za sebe.

Dojčinović kaže: “Htjela sam djevojkama pružiti komadić svjetske klase u Zagrebu. Mislim da smo spremni za to, jer djevojke danas prate modne trendove više nego ikad. Postoji cijela generacija samosvjesnih, ambicioznih mladih žena koje vrlo dobro znaju što žele, i ovo je zaista pravo mjesto za ostvarenje svih njihovih želja. Prije nego što smo otvorili, već smo imali značajan broj rezervacija za probe, a vjerujem da će broj rezervacija biti još veći kada vide sve što smo pripremili. Tu su stilisti, savjetnici, konstruktori i mnogi drugi stručnjaci koji surađuju na projektu. Također nudimo cipele, specijalizirano donje rublje, naočale i predivne dodatke. Uz šešire, ukosnice, veo, rukavice i ukrase, poseban naglasak je na unikatnom nakitu. Također, u salonu imamo čak i bar, gdje klijentice mogu uživati u čašici omiljenog pića kako bi se osjećale opušteno i ugodno. Želim naglasiti da ovo nije samo prodajni salon. Haljine se mogu kupiti, iznajmiti ili čak izraditi po mjeri. Cijene su pristupačne i odgovaraju kvaliteti. Dakle, imamo jednostavne, predivne haljine, ali i raskošne luksuzne kreacije.”

Dizajn interijera Le Concepta, kao i susjednog Lei Lou butika, potpisuje Ante Vrban, čime se stvaraju zaokružene priče koje se savršeno nadopunjuju. Zidovi su ukrašeni slikama eminentnih suvremenih hrvatskih slikara iz Galerije Libar. Naglasak je stavljen na rasvjetu i ogledala koja prostoru dodaju dubinu i raskoš, pružajući budućim mladenkama savršenu kulisu za zamisliti svoju haljinu iz snova.

Aleksandra Dojčinović i Ante Vrban