Pretraži

Angelina Jolie udružila se s Chloé za prvu kolekciju odjeće

Francuska modna kuća Chloé potvrdila je svoju suradnju s novom namjenskom markom održive mode Angeline Jolie, Atelier Jolie. Glumica je nedavno predstavila ovu marku, a Chloé će biti njena prva suradnja.

U priopćenju, Chloé je izjavila da će kolekcija ženske odjeće biti “vježba moderne ženstvenosti” koja će slaviti “autentične veze žena međusobno”.

Kolekciju će zajednički dizajnirati kreativna direktorica Jolie i kreativna direktorica Chloé-a, Gabriela Hearst. Cilj kolekcije je unaprijediti socijalnu i ekološku održivost te povećati transparentnost i odgovornost.

Kolekcija će se oslanjati na mrežu međunarodnih proizvođača francuske modne kuće te će slijediti sveobuhvatna načela Ateliera Jolie vezana uz etičku i održivu praksu.

Chloé je također istaknula da će kolekcija sadržavati veći postotak materijala koji su manje štetni za okoliš u usporedbi s prethodnim kolekcijama modne kuće.

Sama kolekcija će se fokusirati na večernju odjeću i ponuditi bezvremensku estetiku inspiriranu vječnim komadima iz Jolieine vlastite garderobe. Prikazat će fluidne siluete i taktilne detalje, kao i radove obrtnika iz Fair Trade poduzeća i društvenih poduzeća pod vodstvom žena. Osim toga, mnogi komadi koristit će se materijalima od mrtvih materijala u skladu s Atelierom Jolie “za stvaranje jedinstvenih komada koji utjelovljuju osobnu kreativnost i svrhu”.

Komentirajući suradnju, Gabriela Hearst je u izjavi rekla: “Od trenutka kada sam čula za Angelininu viziju za Atelier Jolie, vjerovala sam u nju. To je način da uzdigne druge kroz ljepotu izrade odjeće i njezino duboko poštovanje prema okolišu.

“Čast mi je što će Chloé biti prva suradnica za Atelier Jolie, jer obje imaju visoke ideale za poboljšanje naše vrste. To je razlog zašto tako duboko volim i Angelinu i Chloé.”

Angelina Jolie, osnivačica Atelier Jolie, dodala je: “Vrlo malo luksuznih marki ima certifikat B Corp. Bilo mi je važno raditi s Chloé, jednim od prvih luksuznih brendova koji je B Corp. Bila je privilegija dizajnirati s Gabrielom Hearst, i nadam se da će se sve žene osjećati ugodno i lijepo u ovoj capsule kolekciji.

“Moja zarada od ove suradnje bit će uložena u uspostavljanje naukovanja za krojače i zanatlije u Atelieru Jolie.”

Prošlog mjeseca Jolie je otkrila planove za Atelier Jolie kao novu održivu modnu marku koja se predstavlja kao “mjesto za kreativne ljude za suradnju s vještom i raznolikom obitelji stručnih krojača, kreatora uzoraka i obrtnika iz cijelog svijeta”. Očekuje se da će prvi komadi brenda biti lansirani na jesen.