Pretraži

Festival svjetla Zagreb: Otkrijte grad u novom ruhu

Spremite se za šetnju pod zvijezdama! Šesti po redu Festival svjetla Zagreb, koji se održava od 20. do 24. ožujka, pretvorit će grad u galeriju sjajnih instalacija i umjetničkih djela. Ovih pet večeri Zagreb će oživjeti s 29 atrakcija na 24 lokacije, nudeći jedinstveno iskustvo.

Proljeće u svjetlu reflektora:

Festival svjetla nije samo o lijepim slikama – on je i najava proljeća! Gradonačelnik Tomislav Tomašević ističe: “Festival donosi nadu i optimizam, a ujedno spaja ljude i grad kroz umjetnost i inovaciju.” Besplatan ulaz omogućuje svakome da uživa u ovom spektaklu.

Šetnja kroz svjetlost i internacionalnu scenu:

Osim domaćih umjetnika, na festivalu će svoje radove predstaviti i autori iz Austrije, Francuske, Njemačke, Slovačke i Španjolske. Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld, naglašava internacionalni karakter manifestacije. “Festival vas može odvesti do neistraženih dijelova grada,” ističe Bienenfeld .

Zeleni fokus: Svjetlost za planetu

Ove godine Festival svjetla Zagreb ima i ekološku dimenziju. Kroz suradnju sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode WWF Adria, festival promovira važnost očuvanja prirode. “Izabrali smo sljemensku proljetnicu, zaštićenu biljku, kao simbol festivala,” navodi Bienenfeld.

Globalna akcija: Sat za planet Zemlju

U subotu, 23. ožujka u 20:30 sati, festival se pridružuje globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. Tom prilikom, svjetlo će se na svih lokacija ugasiti na 15 minuta, a na Trgu Marka Marulića održat će se poseban program.

Festival svjetla Zagreb je savršena prilika da prošetati gradom, otkrijete nova mjesta i doživite magiju svjetla i umjetnosti. Uz sve to, pošaljete dobrodošlicu proljeću i date svoj doprinos očuvanju planeta!