Pretraži

Osvijetlite svoje proljetne večeri na Festivalu svjetla Zagreb

U Zagrebu, od 20. do 24. ožujka, po šesti put oživljava Festival svjetla Zagreb, proslava koja najavljuje dolazak toplijih i dužih dana te nas ponovno povezuje s gradom na jedinstven način. Tijekom pet dana, posjetitelji će imati priliku otkriti 29 fascinantnih atrakcija na 24 lokacije diljem grada.

Središnje otvorenje Festivala dogodit će se u srijedu, 20. ožujka, u 19:00 sati, na Trgu Marka Marulića. Ove godine, premijerno će se predstaviti program u suradnji s World Wide Fund for Nature Adria (WWF Adria), uz austrijske, francuske i njemačke umjetnike te impresivnu 3D mapping projekciju. Festival će, kao i prijašnjih godina, biti otvoren od 18 do 23 sata, a ulaz će biti besplatan za sve posjetitelje.

Među 29 lokacija koje će posjetitelji moći posjetiti su Kula Lotrščak, plato garaže Tuškanac, Dječje igralište Dubravkin put, parkovi i tržnice diljem grada te mnoge druge. Ovogodišnji Festival svjetla Zagreb nastavlja svoju međunarodnu dimenziju surađujući s umjetnicima iz više europskih zemalja te s partnerima iz Hrvatske, poput Pule i Šibenika.

Posebna pažnja posvećena je zaštiti prirode i odgovornosti prema okolišu. Kroz suradnju s WWF Adria, Festival će naglasiti važnost očuvanja prirode i održivosti, pridružujući se globalnoj inicijativi Sat za planet Zemlju. Građani su pozvani da se pridruže obilježavanju ovog događaja u subotu, 23. ožujka, u 20:30 sati, kada će se svjetla ugasiti na svim festivalskim lokacijama na 15 minuta.

Grad Zagreb, koji se sve više prometuje u turističku destinaciju, s ponosom podržava Festival svjetla koji se svake godine iznova pokazuje kao ključna kulturna i turistička atrakcija. Festival je uvršten u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, stvarajući tako pozitivan odjek diljem svijeta.

Ukoliko želite saznati više o programima ili pronaći karte lokacija, posjetite Centar za posjetitelje ili internetske stranice Festivala svjetla Zagreb. Osvijetlite svoje proljetne večeri i pridružite se ovom magičnom događaju koji slavi svjetlost i kreativnost u srcu Zagreba.