Pretraži

Proljeće se budi u H&M-u: Moderno krojenje i osvježena romantika

H &M nas o proljeću 2024. godine dočekuje kolekcijom koja slavi preporod uz pomoć mekšeg krojenja i ugodnosti. Kolekciju obilježuju skulpturalni volumni i čiste linije elegantnih odijela, sofisticiranih košulja i haljina.

Po uzoru na radnu odjeću stvoreni su praktični komadi, dok izvezeni detalji, nabori i teksture unose dodir nježnosti. Minimalistička paleta boja uključuje srebrnu, svijetloplavu denim tkaninu, te održava oštar i definiran stil. Kolekcija se lansira 21. ožujka i bit će dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta i online na hm.com.

Ženska kolekcija je ljubavno pismo klasičnim odijelima i modernoj ženstvenosti. Nadčasovna odijela koja su ujedno krojena i opuštena uključuju ne samo sako i hlače, već i prsluke i kratke hlače s visokim strmom. Bluze, haljine i suknje romantičnog volumena ukrašene su sitnim naborama i volanama. Denim tkanina s moćnim nabojem dolazi u krojevima iz devedesetih i mekanim, ispranim plavim nijansama kako bi dodala malo grubosti kolekciji. Svijetla srebrna haljina A kroja daje kolekciji završni energijski polet.

Ključni komadi kolekcije uključuju bijelu mini haljinu s balon рукаvima, nabore i detalje s uzicom, srebrnu olovku suknju, svijetloplavu denim košulju s krojem uz tijelo i bijelu voluminoznu izvezenu bluzu bez kragene sa širokim manšetama. Feminin dodaci poput salon cipela s kitten petama i špicastih balerinki kombinirani su s grubim, markantnim nakitom u srebrnim tonovima.

“Ove sezone bili smo zaista inspirirani idejom preporoda, poput prvog cveća koje cvati. Tako da dok u kolekciji postoji romantična strana, željeli smo također usmjeriti se i na snažnu, krojenu atmosferu i dodire radne odjeće koji mogu udahнути život modnoj garderobi,” kaže Eliana Masgalos, dizajnerica u H&M-u.

Za mušku odjeću moderno krojenje i praktični elementi također su ključni – radna jakna, košulje preko majice, sportske jakne i hlače s elastičnom stranom. Uz dodatak mornarsko plave i kestenjaste boje paleti boja, rezultat je minimalistički i opušten. U dječjoj odjeći prvi znakovi proljeća pojavljuju se u floralnim uzorcima, voluminoznim siluetama, mekim odijelima i komadima inspiriranim radnom odjećom. Teksture, vezovi na tvilu i satenu, te sjajne i mat površine stvaraju modernu interpretaciju očaravajuće klasike.