Pretraži

Ganni se vraća kući s AI-podržanom revijom na Copenhagen Fashion Weeku

Danska modna kuća Ganni je održala svoju reviju za kolekciju Proljeće/Ljeto 2024. na Copenhagen Fashion Weeku. Revija je bila značajna jer je bila prva koju je kuća održala u svojoj domovini Danskoj nakon više od dvije godine.

Revija je bila također značajna jer je bila prva koja je koristila umjetnu inteligenciju (AI) za stvaranje dizajna. AI je korišten za generiranje ideja za dizajne, kao i za stvaranje prototipa odjeće.

Rezultat je bila kolekcija koja je bila i futuristička i nostalgična. Dizajni su bili inspirirani 90-im godinama, ali su imali i suvremenu twist. U kolekciji su se mogle vidjeti uske traperice, mini suknje, crop topovi i slip haljine. Osim toga, kolekcija je uključivala i niz odjevnih predmeta od recikliranih materijala.

Revija je bila veliki uspjeh i oduševila je kritike. Mnogi su kritičari pohvalili kreativnost i originalnost dizajna, kao i korištenje AI-ja.

Revija je bila značajan trenutak za Ganni i za dansku modu. To je bio znak da Ganni je jedna od vodećih modnih kuća na svijetu, te da je danska moda na vrhuncu svoje kreativnosti.

Ganni je svojim AI-podržanom revijom pokazao da je modna industrija u velikoj transformaciji. AI se sve više koristi u modnoj industriji, a Ganni je jedan od prvih brendova koji je iskoristio ovu tehnologiju za stvaranje inovativne i održive odjeće.