Pretraži

Glumica Marijana Mikulić otvoreno dijeli svoje iskustvo kao majka djeteta s autizmom u podcastu “Mame kod Lane”

Glumica Lana Gojak Bajt nedavno je započela audio i video podcast pod nazivom “Mame kod Lane”, u kojem ima priliku gledati i slušati kao voditeljicu i domaćicu.

Svaki tjedan u podcastu dovodi goste iz javnog života s kojima otvoreno razgovara o majčinstvu, brizi i odgoju djece, kao i o temama koje se često izbjegavaju ili zanemaruju. Lana, inspirirana vlastitim iskustvom majčinstva, neprospavanim noćima, preprekama koje je savladala, osjećajem usamljenosti i potrebom za podrškom, ostvarila je svoju veliku želju dajući gošćama priliku da glasno i jasno progovore o važnim temama koje se često prešućuju.

U ranim epizodama podcasta, gostovale su glumica i bliska prijateljica Marija Jerneić koja je otkrila da je drugi put trudna, influencerica Paula Sikirić i doula Una Pašić Gregović. One su otvoreno razgovarale s Lanom bez cenzure i filtera o majčinstvu, roditeljstvu te o temama koje su obilježene predrasudama, osuđivanjem i koje i danas predstavljaju tabu.

U četvrtoj epizodi, Lana je ugostila kolegicu, kazališnu, filmsku i TV glumicu Marijanu Mikulić. Razgovarale su o raznim situacijama i izazovima s kojima se Marijana svakodnevno susreće. Kao majka trojice dječaka, Marijana je podijelila koliko logistike zahtijeva obavljanje svakodnevnih zadataka, poslova i obveza. Glumica je također dotaknula teme kao što su upravljanje vremenom, suočavanje s iscrpljenošću, odgoj djece u suradnji s suprugom, tajna uspješnog braka i mnoge druge.

Posebno je važno da je Marijana otvoreno podijelila svoje iskustvo kao majka djeteta s autizmom. Svjesni smo da djeca s posebnim potrebama zahtijevaju posebnu njegu, podršku i terapiju koja ne uključuje samo roditelje, već i stručnjake koji pružaju pomoć u razvoju i terapiji. Marijana je nesebično podijelila stvarno stanje terena, informacije o pravim terapijama za djecu s autizmom, dala savjete roditeljima koji se nalaze u sličnoj situaciji te još mnogo toga u novoj epizodi podcasta “Mame kod Lane”.

Cjelokupnu epizodu podcasta “Mame kod Lane”, u kojoj je gostovala glumica Marijana Mikulić, možete pogledati u nastavku.

Ep 4 Marijana Mikulic: Slušaj svoju intuiciju!

Foto: Siniša Bajt