Pretraži

Gucci Allegoria: Vrhunski nakit inspiriran cikličkim duhom prirode dolazi u ljeto 2023.

Gucci, jedan od vodećih svjetskih modnih brendova, oduševljava ljubitelje visokog nakita svojom najnovijom kolekcijom za ljeto 2023. nazvanom Allegoria.

Inspirirana predivnim cikličkim duhom i transformativnom snagom prirode, ova kolekcija donosi spektakularne komade s izuzetno velikim karatnim kamenjem, opalima, turmalinima i dijamantima, ističući jedinstveni karakter svakog od četiri godišnja doba.

Nakon samo sedam mjeseci rada novog kreativnog tima zaduženog za kolekcije nakita, Gucci je ponosno predstavio Allegoriju. Otkrivena u arhivskoj zgradi u Firenci, ova kolekcija visokog nakita oduzima dah svojom ljepotom i originalnošću.

Allegoria je zamišljena kao poziv na metaforičko putovanje, gdje se svako poglavlje kolekcije obnavlja i sjaji kao novo otkriće. Proljetno poglavlje oduševljava ogrlica s bijelim dijamantima i emajlima u boji, okružena sa 72 kitnjasta prstena i 161-karatnim jastučićem izrezanim ružičastim prstenom. Ova ogrlica ističe se svojom elegancijom i bezvremenskom ljepotom.

Ljetno poglavlje Allegorije predstavlja zlatni granat mandarine koji čini središte nježnog dijamantnog cvijeta. Cvijet je obješen na ažurni lančić i okružen izrezbarenim smaragdnim perlama i kapljicama, stvarajući prekrasan kontrast boja i tekstura. Ovaj komad nakita ističe se svojom profinjenošću i svježinom.

Jesensko poglavlje Allegorije donosi nježnije tonove crvenocrvenih, marelice i šafrana. U njemu se ističu naušnice lavlje glave od žutog zlata s asimetričnim rasporedom turmalina i dijamanata koji podsjećaju na prekrasne zalaske sunca. Ovaj komad naglašava toplinu i bogatstvo jesenskih boja.

Posljednje poglavlje Allegorije inspirirano je zimom i naglašava hladne tonove. Kabochoni od snježnobijelog opalina, koji teže 92,85 karata, umetnuti su u ledeno bijelo zlato i istaknuti plavim i bijelim emajlom. Ovi svjetlucavi komadi donose osjećaj čarobnosti i ljepote zimskog pejzaža.

Gucci je s kolekcijom Allegoria uspio spojiti umjetnost, prirodu i visoku modu. Svaki komad nakita priča vlastitu priču i slavi jedinstvenost svakog od četiri godišnja doba. Ova kolekcija je dokaz da se Gucci nastavlja kretati prema novim visinama kreativnosti i inovacija. Allegoria je pravi dragulj Guccijeve kreativnosti i strasti prema vrhunskom dizajnu.