Pretraži

Gucci i Billie Eilish udružuju snage za novu torbu od veganskog materijala

Kultna modna kuća Gucci i zvijezda Billie Eilish udružile su snage za stvaranje nove torbe, ovog puta izrađene od veganskog materijala pod nazivom Demetra.

Torba je inspirirana klasičnom siluetom Horsebit 1955, ali ima asimetričan dizajn koji je Eilish osobno osmislila. Izrađena je od Demetre, inovativnog materijala koji je 75% na bazi biljaka. Demetra je rezultat dvadesetomjesečnog istraživanja i razvoja Guccija, a dizajnirana je kako bi bila izdržljiva, mekana i elegantna.

Eilish je poznata po svojoj predanosti održivosti, a ova suradnja je još jedan primjer njezine predanosti zaštiti okoliša.

“Uvijek sam tražila načine da poboljšam svoj utjecaj na okoliš”, rekla je Eilish u izjavi. “Suradnja s Guccijem na ovoj novoj torbi bila je prilika da stvorim nešto što je i stilski i održivo.”

Torba je dostupna u dvije boje: crnoj i smeđoj. Cijena joj je 2.500 eura.

Kampanja za torbu snimljena je od strane Tyrella Hamptona i prikazuje Eilish u njenim prirodnim elementima. Video zapisi i fotografije prikazuju njezin autentični i nefiltrirani glas uz njezinu pjesmu “What Was I Made For?”.

Ova suradnja je samo još jedan korak u Guccijevom nastojanju da postane održivija tvrtka. Gucci je obećao da će do 2025. godine koristiti samo održive materijale u svojim proizvodima.

Gucci i Billie Eilish: Spoj mode i održivosti

Ova suradnja je primjer kako moda i održivost mogu ići ruku pod ruku. Gucci je poznat po svojim luksuznim proizvodima, a Eilish je poznata po svojoj predanosti zaštiti okoliša. Ujedinjene su u svojoj želji da stvore proizvod koji je i stilski i održiv.

Torba Demetra je lijep i moderan dodatak koji je također dobar za okoliš. To je korak u pravom smjeru za Gucci i Eilish, a nadamo se da će potaknuti druge modne kuće da slijede njihov primjer.