Pretraži

Foto: Zvonimir Ferina, Danijela Pedišić

Domaći dizajneri oduševili publiku na modnoj platformi ModernA u Biogradu

Biogradski Bure centar ugostio je ‘modnu karavanu’, reviju hrvatskih dizajnera okupljenih unutar modne platforme ModernA koja je izazvala ogroman interes ljubitelja mode Zadarske županije, pa se tražio stolac više.

Bure centar u Biogradu na Moru sinoć je bio ‘must be’ mjesto, centar mode u koji su se slili svi istinski ljubitelji hrvatskog modnog dizajna.

U industrijalnom i nekonvencionalnom stilu transformirana je garaža centra gdje je aktualne kolekcije za proljeće/ljeto 2024. predstavilo šestero hrvatskih modnih dizajnera: Katarina Mamić, Martina Herak, Jalize Couture, Ivana Jurić, JET LAG by Jasmina Arnautović i BiteMyStyle by Zoran Aragović.

ModernA, nova modna platforma, tako je pokazala kako interes publike za domaćim modnim dizajnom postoji i kako je žeđ za hrvatskom modom neutaživa.

”Dali smo sve od sebe i očekivali uspjeh prvog izdanja modne platforme ModernA, no showom koji se održao u Bure centru i fantastičnim odazivom publike koja je pokazala interes za hrvatskim modnim dizajnom i sami smo bili iznenađeni. Oduševljeni, samo možemo zahvaliti našim domaćinima na tako toploj dobrodošlici!”, rekli su na kraju spektakularne modne večeri Anita Maričić i Alen Ljubić, organizatori Moderne.

Sjajna dobrodošlica i ogromna podrška publike, kao i dizajneri koji su se bez oklijevanja pridružili ovoj modnoj karavani, organizatorima su poticaj da nastave sa svojim jedinstvenim projektom. Osim brojne publike, Modernu su svojim dolaskom podržali i Marina Tomašević, Anamarija Asanović, Lea Mijatović, Martina Ješe, Nevan Ciganović i Ivana Mišković.

Prva ModernA održala održala se uz potporu Bure centra, RB auto koji su predstavili dva nova modela automobila – Renault Espace i Iconic Full Hybrid 200, Mueller trgovina, Ilirija Resorta, Ilirija Travel, Welle, Nur kozmetike, MAXBET Casina, Terra putovanja, RA Designa, Poliklinike Mešter i PrintShopa.

Za besprijekoran make-up modela zaslužni su Profokus timovi iz Zagreba, te vješte ruke beauty make-up artista iz Zadra (Josipa Vučković, Katarina Gospić, Ivana Bajlo, Ivana Mijolović i Marija Škara Alija). Zahvaljujući proizvodima brenda jane iredale koji brinu o ljepoti i zdravlju kože već 30 godina modeli su prikazali make-up trendove za proljeće i ljeto 2024. –  besprijekoran, prirodan i savršen look je ultimativan ‘must have’. Kako bi i ten bio njegovan na pravi način pobrinula se Ziaja kozmetika koja je predstavila Ziaja Vitamin C.B3 Niancinamide liniju koja pruža kompletnu njegu za sve tipove koža.

Frizure svih modela potpisuju frizeri stilisti Aurora Beauty centar Zadar, Aurora frizerski salon Biograd na Moru, Studio Jolas Zadar, Nubia frizerski salon Bibinje, Za Dlaku frizerski salon Zadar, Ante Paloš i Kiara Vranić. Zvonimir Ferina autor je svih fotografija sa samog događaja. Nakon završetka modnih revija uslijedio je odličan after party na kojemu su uzvanici uživali u zalogajima Angelus catering iz Zadra. Dugo u noć  slavila se prva ModernA modna večer uz Sierra Antiguo, Thomas Henry, Tito’s vodke i Vinketa vina.