Hrvatska gastro scena s dolaskom jeseni dobila je novu i uzbudljivu suradnju koja spaja tri imena poznata po strasti, kvaliteti i ljubavi prema gastronomiji – Catering Lisak, chef Mario Mihelj i restoran Skenderica 1912. Ono što ih povezuje nije samo vrhunska izvedba, već zajednička vizija: pokazati da tradicija i suvremeni pristup mogu savršeno koegzistirati, stvarajući iskustvo koje budi emocije i sjećanja, ali i otvara nove horizonte okusa.

Jedan od prvih zajedničkih projekata upravo je jesenski meni Skenderice 1912, koji se u kratkom vremenu prometnuo u pravu atrakciju među poznavateljima dobre hrane. Smještena u Remetama, ova zagrebačka institucija više od stoljeća njeguje duh stare zagrebačke kuhinje, a sada joj Mario Mihelj, zajedno s Anom Lisak i Brunom Pavlićem, daje novo ruho.

„Spoj tradicije i suvremenog pristupa ono je što me inspirira“, ističe chef Mihelj. „S Anom i njezinim timom surađujem već godinama, i zajedno dijelimo iste vrijednosti – visoke standarde, kvalitetu i bezkompromisan pristup svakom detalju. U Skenderici želimo oživjeti starozagrebačku kuhinju na suvremen način, zadržati njezinu dušu, ali je prikazati kroz nove tehnike i prezentaciju.“
Rezultat te suradnje je meni koji spaja nostalgične mirise djetinjstva s modernim gastronomskim dodirom. Hladna terina od goveđeg jezika i kuhanog repa s kremom od hrena i jabuke, kiseljenom ljutikom i emulzijom od bučinih sjemenki, zatim juha od vrganja, gusta juha od piceka i mlinaca, njoki s vrganjima i kečapom od gljiva, kopun s veloute umakom od pečenja i mlincima te sporo pečeni janjeći but na pireu od krumpira i komorača – samo su neka od jela koja oduševljavaju već na prvi zalogaj.
Vlasnik Skenderice Bruno Pavlić naglašava da je cilj stvoriti most između generacija: „Skenderica ostaje čuvar tradicije, ali istovremeno otvara prostor inovacijama. S Anom Lisak i Marijem Miheljem dijelimo iste vrijednosti i želimo pokazati da tradicija može živjeti u novim oblicima – toplije, kreativnije i bliže suvremenom gostu.“

Posebno se ističu jela poput krpica sa zeljem u obliku raviola i gnudija s vrganjima, koja reinterpretiraju klasične recepte na elegantan i neočekivan način. „Želimo da gost prepozna okus djetinjstva, ali u modernom ruhu“, dodaje Mihelj.


Za Anu Lisak, ovu suradnju obilježava upravo ta ravnoteža između iskustva i inovacije: „Mi smo most između tradicije i suvremenog iskustva. Naš zadatak je pružiti besprijekornu organizaciju i logistiku, dok chef Mihelj i naš chef Ivan Najdek unose kreativni duh i nove ideje. Catering Lisak ovom suradnjom ulazi u novu dimenziju – onu u kojoj se kvaliteta spaja s umjetnošću kuhanja.“

Nova suradnja Skenderice 1912, Cateringa Lisak i chefa Maria Mihelja donosi svježinu i toplinu na hrvatsku gastronomsku scenu, potvrđujući da je upravo u spoju tradicije i suvremenosti – budućnost okusa.









