Kako se blagdani približavaju, Louis Vuitton donosi novo poglavlje u svijet luksuza – ono koje se ne nosi, već kuša. U suradnji s nagrađivanim francuskim pastry chefom Maximeom Frédéricom, kuća je predstavila ekskluzivnu kolekciju slastica koja utjelovljuje duh sezone kroz rafinirane okuse i neodoljivu estetiku.

Frédéric, koji već godinama surađuje s brendom i vodi Louis Vuitton Café u Parizu, ponovno pomiče granice između visoke gastronomije i dizajna. Ovoga puta inspiraciju je pronašao u tradiciji, ali ju je preoblikovao kroz suvremeni luksuz.
Središnji komad kolekcije, reinterpretirani Yule Log, spaja lješnjak i limun u sklad okusa koji je istovremeno poznat i iznenađujuć. Tri čokoladna božićna drvca donose različite kombinacije aroma: prvo sadrži mliječnu čokoladu, praline s cimetom, chai začine i Earl Grey, drugo je mješavina tamne čokolade i kandiranog voća, dok treće spaja mliječnu čokoladu s pekan orasima i karamelom s notom javorovog sirupa.

Poseban dio kolekcije čini i Vivienne Ski – čokoladna figura kućnog maskota Louis Vuittona u zimskom izdanju, izrađena od bijele i tamne čokolade te lješnjakovog gianduja. S minijaturnim skijama i snježnim naočalama, Vivienne unosi dozu razigranosti i topline u kolekciju.
Za kraj, reinterpretacija francuske galette des rois – kraljevske pite od lisnatog tijesta – dolazi s bogatim slojem frangipanea od lješnjaka i karameliziranim slojevima koji otkrivaju suptilnu, profinjenu slatkoću.

Čokoladna drvca i Vivienne Ski bit će dostupni od 21. studenoga u Louis Vuittonovoj prodavaonici na East 57th Street u New Yorku, dok će Yule Log stići 15. prosinca, a kraljevska pita 1. siječnja – savršeno vrijeme za završiti godinu s daškom francuske elegancije.
