Pretraži

Louis Vuitton predstavlja: “Pacific Chill” – novi miris za ovo ljeto

Inspiriran kalifornijskim morskim krajolikom i kulturom detoksikacije, novi miris Louisa Vuittona budi ljetne osjećaje svojom voćnom mješavinom.

PACIFIC CHILL – Detoks parfem s crnim ribizlom, sjemenkama mrkve i aromatičnim biljem

U sklopu kolekcije Cologne, luksuzna kuća Louis Vuitton predstavlja novi miris PACIFIC CHILL, koji je kreirao majstor parfimer Jacques Cavallier Belletrud. Ovaj miris prenosi osjećaj ugode, vitalnosti i zadovoljstva koji se mogu osjetiti na koži pod toplim sunčevim zrakama. Svaki parfem iz kolekcije Louis Vuitton Cologne priča priču o svjetlosti: od blage sunčeve svjetlosti tijekom dana do blistavih gradskih svjetala u sumrak.

Sveukupno, parfemi Louis Vuitton Cologne odvode nas na mirisno putovanje inspirirano pacifičkom obalom Amerike. Oni prenose atmosferu Los Angelesa, maštovitog grada čija složenost, raspoloženja i okruženje neprestano služe kao izvor inspiracije za majstora parfimera.

PACIFIC CHILL je miris svježih, purističkih vibracija, inspiriran poznatom kalifornijskom kulturom zdravlja i wellnessa. Ovaj miris je osmišljen kako bi osnažio osjetila, podigao duh i pružio detoksikacijski učinak. Miris odražava regenerirajuću snagu oceana, energizirajuću silu koja je ključna za ravnotežu tijela i uma u potrazi za blagostanjem.

“Jednog jutra u Los Angelesu, na sastanku s Alexom Israelom, oboje smo naručili jedan od popularnih detoksikacijskih smoothieja koji su karakteristični za Kaliforniju. Taj napitak bogat vitaminima inspirirao me, pa sam pokušala opisati blagotvorne učinke te voćne mješavine. Crni ribizl ima zanimljiv temperament – vibrantan je, voćan, gotovo poput malina, ali blaži. Također, tu je koncentrat lišća crnog ribiza koji se nosi notama cedra i limuna.

Karakter crnog ribiza je promjenjiv, pa sam ga obogatila mješavinom sjemenki korijandera i ambrete, bosiljka, paprene metvice i ekstrakta naranče. Tako smo dobili oštar karakter, sličan osjećaju kada lišće lagano dodiruje kožu. Iz sjemenki mrkve sam ekstrahirala esenciju koja je razvijena u Grasseu. Ta esencija mrkve ublažava zelene note crnog ribiza. Mrkva donosi kremaste, baršunaste naglaske marelice, datulje i smokve. Pruža dubinu i strukturu. Dašak ruže u svibnju dodaje cvjetnu slatkoću i zaokružuje cjelinu,” kaže glavni parfimer Jacques Cavallier Belletrud.

Kao kreativni partner za Maisonove kolekcije mirisa, suvremeni umjetnik Alex Israel iz Los Angelesa je svakom mirisu dao vlastiti vizualni pečat. Zajedno, mirisi bilježe sliku njegovog rada, stvarajući kohezivni narativ.

Za PACIFIC CHILL, Alex Israel je naslikao kalifornijski morski pejzaž koji poziva na tajno planinarenje u Palisadesu. Sa točke s koje se pruža pogled na Tihi ocean, uranjamo u energiju ovog idiličnog mjesta. Ova originalna i ekskluzivna slika, nazvana “Impresija jutarnjeg sunca”, obavija PACIFIC CHILL u blistavu svjetlost ranog jutra. Paleta bogatih zelenih boja Alexa Israela, s primesama plave, stvara miran, hladan i spokojan dojam.

PACIFIC CHILL dolazi uz Fragrance Trunk i Travel Case, na kojima se reproduciraju slike Alexa Israela na monogramskom platnu, što dokazuje Maisonovu pažnju prema detaljima i vještini izrade.

Miris će biti dostupan u odabranim trgovinama i online od 18. svibnja.