Pretraži

Foto: Mirta Pejić

Misteriozni Misha osvaja Doru inovativnim house zvukom

Dora, hrvatski izbor za Euroviziju, poznata je po raznovrsnosti glazbenih stilova i izvođača. No, ove godine natjecanje će obogatiti i sasvim neobičan i misteriozan lik – Misha.

Misha se predstavlja kao predsjednik AI svijeta zvanog Misha republika, a njegovu glazbu karakterizira house zvuk koji do sada nije bio zastupljen na Dori. Pjesma “One Day” već se penje na glazbenim ljestvicama, a Misha svojom kreativnošću i drugačijim pristupom privlači pažnju publike, struke i medija.

“Naša pjesma nema klasični prizvuk koji će slušatelje privući odmah na prvu”, kaže Misha. “Mi ulazimo pod kožu sporije, ali onda tu i duže ostajemo. Cilj nam je da se pjesma može slušati od jutra do mraka, da nije naporna i da je radiofonična.”

Posebnost Mishinog projekta leži i u načinu promocije. Dok se ostali natjecatelji javljaju iz studioa ili svojih domova, Misha komunicira iz Misha republike, virtualnog svijeta gdje je glazba u središtu zbivanja. Njegov Instagram profil (@misha.republic) nudi uvid u tajanstveni svijet iza pjesme “One Day”.

Statistike Spotifyja pokazuju da se “One Day” najviše sluša upravo u Švedskoj, zemlji koja ove godine će biti domaćin Eurovizije. Mishin tim tumači ovu statistiku kao dobar znak i nadu da će pjesma osvojiti i eurovizijsko publiku.

Misha je zasigurno izvođač koji donosi svježinu na Doru. Njegova inovativna glazba i misteriozni imidž privlače pažnju i obećavaju uzbudljiv nastup. Svakako će biti zanimljivo pratiti hoće li Misha osvojiti hrvatsku publiku i otići na Euroviziju da tamo predstavi svoj jedinstveni stil.