Pretraži

Paco Rabanneova kolekcija ‘Summer Delights’: Užitak za osjetila ovog ljeta!

Paco Rabanneova ljetna capsula kolekcija “Summer Delights” je prava poslastica. Baš na vrijeme za ljeto, ovaj brend spaja duh neumornih zabavljača devedesetih godina s prepoznatljivim španjolskim šarmom, stvarajući kolekciju koja donosi radostan izričaj svojom živopisnom paletom boja i dozama voljenih metalnih elemenata.

U capsula kolekciji “Beach” kroz kombinaciju krvavo narančastih tonova, vibrantnih žutih boja i zanimljivih leopard uzoraka koji su se već pojavili u SS23 kolekciji, stvara se spoj neopterećenih utjecaja i individualnosti koji podsjeća potrošače na sve zabavno što moda može pružiti.

Od senzualnih večernjih haljina do komada inspiriranih kupaćim kostimima, ova raznolika kolekcija igra se s opuštenim šarmom, evocirajući slike snažnih ženskih protagonista i hrabrih paleta boja koje se pojavljuju u filmovima španjolskog redatelja Pedra Almodovara, uz dodatak klasične minimalističke estetike devedesetih godina.

Dizajni ističu ključne karakteristike Paco Rabannea: ženstvenu senzualnost, grafiku živosti i pažljivo izrađene elemente. Posebno se ističu komadi od džerseja s malim cvjetnim uzorcima, ukrašeni zavodljivim volanima.

Detalji poput nabiranja, hrabrih rubova u kontrastnim bojama i efekti drapiranja stvaraju dojam opuštene privlačnosti koja spaja dan i noć.

Kolekciju obogaćuju sjajni resovi, tkanine s jacquard uzorcima, lureks i ručno heklane pletenine, koje donose sofisticiranu ručnu izradu brenda. Izrezi u obliku krugova na majicama i haljinama igraju se s tradicionalnim siluetama, otvarajući mogućnosti inovativnog kombiniranja s nakitom.

Medaljoni diskretno smješteni u te otvore postaju mali skriveni blago koje se čini kao da pripada samoj odjeći.

Kolekcija istovremeno odiše naznakama dekadencije – suptilne, ali odvažne. Kontrastiraju se komadi poput punk traperica i mrežaste odjeće s večernjom odjećom od sjajnih materijala u dragocjenim tonovima. Upadljivi zeleni komplet sastavljen od dvije odjevne jedinice plijeni pažnju, baš kao i suknja, haljina i minijaturna torbica izrađene od ikoničnog metaliz