Pretraži

Putovanje kroz kontraste: Otkrivanje Valentinove jesenske kolekcije 2024.

Valentino poziva da se upustite u zadivljujuće putovanje kroz kontraste s svojom jesenskom kolekcijom 2024., skladnom kombinacijom baštine i hrabrog eksperimentiranja. Kolekcija se odvija kroz tri različita poglavlja, od kojih svako plete svoju jedinstvenu priču dok se savršeno isprepliće s širom tematskom tkaninom.

Poglavlje 1: Simfonija metropole

U prvom poglavlju, elegantan i sofisticiran jezik zauzima središnje mjesto, postavljen na pozadini tonova mornarsko plave, zlatne i slonovače. Skrojeni kaputi s besprijekorno strukturiranim ramenima i rukavima utjelovljuju klasične sartorialne kodove, ali njihova romantična, pripijena konstrukcija dodaje dašak ženstvenog šarma. Ova suprotnost muških i ženskih elemenata dodatno je naglašena fluidnim suknjama i haljinama koje se graciozno spuštaju, stvarajući dinamičnu igru tekstura i silueta.

Poglavlje 2: Fluidnost u pokretu

Prebacujući brzinu, drugo poglavlje predstavlja simfoniju fluidnih haljina, čija eterična lakoća pleše u paleti svjetlijih tonova i vibrantnih nijansi. Nježni čipkasti preklopi, svjetlucave šljokice i zamršeno vezenje ukrašavaju odjeću, dodajući dašak raskoši i glamura njihovom prozračnom pokretu. Fluidne siluete prelijevaju se preko tijela na način koji naglašava jedinstven oblik svake osobe, slaveći raznolikost i prihvaćajući ljepotu ljudske varijacije.

Poglavlje 3: Ozbiljna zagrljaja sive

U posljednjem poglavlju, tamna siva nijansa zauzima središnje mjesto, utjelovljujuću osjećaj introspekcije i tihe snage. Težine tkanine, poput dvostruko lica vune i kašmira, s lakoćom se spuštaju preko tijela, stvarajući osjećaj krojene lakoće. Proporcije se kreću prema estetici s više strukture, s krojenim jaknama i kaputima u središtu pozornosti. No, čak i unutar ove suzdržane palete, trenutci hrabrog eksperimentiranja pojavljuju se u obliku kristalnih ukrasa i neočekivanih kombinacija uzoraka.

Proporcije: Vodič kroz nit

Tijekom cijele kolekcije, proporcija igra ključnu ulogu. Od linija do koljena do dužina do poda, siluete se istražuju u spektru ekstrema, osporavajući uobičajena shvaćanja ljepote i prihvaćajući nesvakidašnje. Ovo hrabro eksperimentiranje briše granice između muškog i ženskog, stvarajući novi dijalog koji slavi individualnost i samoizražavanje.

Ujedinjujući element kroz cijelu kolekciju je ikonski bermudski šorc uparen s topom ili krojenom jaknom. Ova svestrana kombinacija reinterpretirana je u svakom poglavlju, odražavajući jedinstvene stilske namjere svake naracije. U prvom poglavlju, šorc utjelovljuje osjećaj urbanog šika, dok u drugom poprima više eteričnu, fluidnu kvalitetu.