Pretraži

Ray-Ban predstavlja unikatnu Reverse kolekciju s obrnutim lećama

Od svog osnutka 1937. godine, želja za istraživanjem nepoznatih teritorija uvijek je ostala u srži identiteta i vizije Ray-Ban kao brenda. No ovog ljeta su svoju misiju odveli korak dalje s lansiranjem Reverse kolekcije koja sadrži četiri modela sunčanih naočala za unisex – Aviator, Wayfarer, Caravan i Boyfriend – s potpuno obrnutim lećama.

Ovaj nevjerojatni dizajn proizvod je naprednog inženjeringa – oblik leća može se prebaciti iz tradicionalnog konveksnog oblika u konkavni oblik, zadržavajući potrebnu optičku preciznost, omogućeno inovativnom astigmatičnom, prizmatskom i razlučivom tehnologijom. “Naša Reverse kolekcija je prava revolucija u industriji naočala”, kaže Federico Buffa, direktor za razvoj proizvoda i licenciranje stila u EssilorLuxottici. “Konkavni estetski izgled omogućen je novom patentiranom tehnologijom koja primjenjuje analizu velikih podataka u dizajnu leća. Uvijek postavljamo letvicu visoko, iznova izmišljajući što očna njega i naočale mogu pružiti potrošačima.”

Usmjerenost ka avangardi nije ništa novo za Ray-Ban. No s ovih četiri ikonična modela, ovaj inovativni brend istražuje spoj bezvremenskog i suvremenog na način koji komplementira svaki oblik lica. Kolekciju predstavlja talijanski supermodel Vittoria Ceretti kao zaštitno lice kampanje.

“Kao najomiljeniji brend naočala, nastavljamo koristiti moć naše ikoničnosti donoseći inovacije i tehnologiju u naše najklasičnije modele”, kaže Francesco Liut, glavni marketing direktor u EssilorLuxottici.

Reverse Aviator

Reverse Aviator koristi ono što je možda najpoznatiji oblik sunčanih naočala Ray-Ban od osnutka brenda. Ali Reverse kolekcija daje potpuno novu interpretaciju klasičnog izgleda s šik siluetom. Reverse Aviator dostupan je u zlatnoj ili srebrnoj boji s klasičnim lećama, kao i u rozom zlatu ili crnom metalnom okviru s lećama u gradijentnim bojama ili zrcalnim tonovima.

Wayfarer

Oblik Wayfarer podsjeća na sve, od rocka šezdesetih do hip-hopa devedesetih. Ovaj oblik dostupan je u crnoj boji s klasičnim lećama, kao i u širokom rasponu boja, uključujući sive, tamnoplave i smeđe, uparene s obojenim zrcalnim lećama u nijansama crvene i zelene ili narančaste i plave.

Caravan

Caravan model predstavljen je 1957. godine kao varijacija klasičnog aviator oblika, no s dodatkom konkavnih leća, Reverse Caravan sunčane naočale izgledaju gotovo futuristički. Ovaj stil dostupan je u zlatnoj ili srebrnoj boji s klasičnim lećama, kao i u srebrnoj, rozom zlatnoj, antracitnoj ili crnoj boji okvira, uparenih s lećama u gradijentnim, toniranim ili zrcalnim bojama.

Boyfriend

Na kraju, Reverse Boyfriend donosi elegantan i opušten izgled “modela izvan dužnosti”. Ovaj stil dolazi u klasičnoj crnoj boji, kao i u raznim prozirnim nijansama poput duboko plave, smeđe, tamnosive ili čak dvobojne smeđe i plave, s izborom toniranih, zrcalnih ili gradijentnih leća.

Osim što su visokokvalitetne i estetski privlačne, ove naočale također imaju ekološku svijest, koristeći leće od bio-baziranog najlona s 41% bio-baziranog ugljika, okvire od bio-baziranog acetata s 67% bio-baziranog ugljika i 100% recikliranu ambalažu, karton i krpicu za čišćenje. Ray-Ban nastavlja svoju tradiciju prepoznatljivog stila i inovacija, postavljajući nove standarde u svijetu naočala.