Pretraži

Razvijte svoju karijeru: Kako vam slanje jedne od ovih e-poruka tjedno može donijeti uspjeh

Jedan od ključnih alata za razvoj i uspjeh u karijeri leži u sposobnosti uspostavljanja i održavanja jakih profesionalnih veza. Američki poslovni savjetnik Michael Thompson ističe važnost redovitog slanja pametno sročenih e-mailova kako biste ojačali mrežu kontakata i ostali u tijeku s trendovima u industriji.

Sedam vrsta e-poruka koje trebate poslati barem jednom tjedno

1/ Zahvalnost je ključna

Jednostavan, ali moćan način da unaprijedite svoju karijeru je slanje e-mailova zahvale. Zahvalite ljudima na podršci, suradnji ili inspirativnom razgovoru. Riječi zahvale ne samo da će nekome uljepšati dan, već i održavaju pozitivne odnose i otvaraju vrata za buduće suradnje.

2/ Uvažavanje i poštovanje prema kolegama

Pokažite svoje uvažavanje prema kolegama i drugim stručnjacima u vašoj industriji. Napišite im e-mail u kojem ih pohvaljujete za njihov uspjeh i inspirativnost. Uspostavljanje veza s ljudima koje poštujete može otvoriti vrata novim prilikama i donijeti svježe perspektive.

3/ Podizanje morala

Slanjem e-maila koji podiže morala kolegama ili suradnicima, možete im pružiti podršku i inspiraciju. Kada primijetite njihov napredak i postignuća, izrazite svoje divljenje i potaknite ih na daljnji uspjeh. Male geste poput ovih mogu imati veliki utjecaj na radno okruženje i timsku atmosferu.

4/ Održavanje novih kontakata

Nakon susreta na seminaru, događaju ili putem zajedničkog poznanika, pošaljite e-mail osobi koju ste nedavno upoznali. Dogovorite sastanak ili razmjenu ideja. Ova vrsta komunikacije pomaže vam proširiti mrežu kontakata i donosi nove perspektive u vaš rad.

5/ Povezivanje s bivšim kolegama

Ne zaboravite održavati profesionalne veze s bivšim kolegama. Slanjem e-maila možete saznati više o njihovom profesionalnom napretku i promjenama u industriji. Iskoristite njihova iskustva kako biste donijeli bolje odluke za svoju karijeru.

6/ Pošaljite E-mail nadređenima u četvrtak poslijepodne

Pisanje e-maila svojim nadređenima u četvrtak poslijepodne može pomoći u održavanju dobrih odnosa. U e-mailu opišite trenutni status projekta i planove za sljedeći tjedan. To pokazuje organiziranost i pomaže vašim nadređenima da bolje
razumiju vaša prioritete i doprinose vašem profesionalnom razvoju.

7/ Pošaljite E-mail samom sebi u petak poslijepodne

Prije nego što započnete vikend, pošaljite si e-mail s sažetkom svog radnog tjedna. Zabilježite postignuća, naučene lekcije i ideje koje su vam se javile. Ovo vam pomaže da reflektirate o svom radu i osvijestite svoj napredak. Također, pruža vam motivaciju

Koristite slanje e-mailova kao jednostavan i moćan način da izgradite i održavate profesionalne veze te unaprijedite svoju karijeru. Iskoristite ovu digitalnu komunikacijsku platformu kako biste izrazili zahvalnost, pružili podršku i povezali se s drugim stručnjacima u vašoj industriji. Redovitim slanjem ovih e-poruka otvarate vrata novim prilikama i gradite temelj za uspjeh u karijeri.